Information om coronaviruset covid-19

Kommunen jobbar aktivt med hanteringen av coronaviruset covid-19 och följer direktiv och rekommendationer från folkhälsomyndigheten, socialstyrelsen och andra myndigheter.

Läs mer

Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Våra yrkesområden

Du som vill arbeta som timavlönad i Alingsås kommun kan ansöka om arbete genom bemanningsenheten. Bemanningsenheten förmedlar vikarier inom många olika yrkesområden.

Texten uppdaterad 2020-08-21

Krav på utdrag ur belastningsregister

För att få arbeta inom en verksamhet där du är i kontakt med barn och unga krävs att du varje år visar upp ett utdrag ur belastningsregistret. Du ansöker om ditt registerutdrag hos Polisen.

Blanketten för registerutdrag hittar du på Polisens webbplats.

Yrkesområden för dig som timavlönad

Förskola

Inom förskolan arbetar förskollärare och barnskötare. Vi söker dig som vill jobba med barns utveckling och trivs med ett ansvarsfullt arbete. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet eller utbildning inom yrkesområdet.

Skola

Inom skolan arbetar bland annat lärare, förskolelärare och elevassistenter. Vi söker dig som vill jobba med elever i deras lärande och som trivs med ett ansvarsfullt arbete. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet eller utbildning inom yrkesområdet.

Äldreomsorg

Inom äldreomsorgen kan du arbeta som timvikarie på ett äldreboende eller inom hemtjänsten. Vi söker dig som vill vara med och ge äldre god omvårdnad och en meningsfull vardag. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet eller utbildning inom yrkesområdet.

Funktionsstöd

Inom funktionsstöd arbetar stödassistenter. Vi söker dig som vill göra det möjligt för människor med funktionsvariationer att leva ett tryggt och självständigt liv. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet eller utbildning inom yrkesområdet.

Rekryteringsenheten

NULL

Rekryteringsenheten, HR-avdelningen