Information om coronaviruset covid-19

Kommunen jobbar aktivt med hanteringen av coronaviruset covid-19 och följer direktiv och rekommendationer från folkhälsomyndigheten, socialstyrelsen och andra myndigheter.

Läs mer
0 Driftstörningar

Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Praktik och examensarbete

Du som studerar är viktig för Alingsås kommun. Hos oss får du möjlighet att både praktisera och skriva ditt examensarbete i samråd med oss.

Texten uppdaterad 2020-05-20

Att praktisera eller skriva exjobb hos oss innebär att du får se vad ett jobb i kommunen kan innebära och du får nya erfarenheter och kontakter att nyttja i framtiden. Detta riktar sig främst till dig som studerar på högskola, universitet eller annan yrkesutbildning.

Ansök om praktikplats

En praktikplats i Alingsås kommun ger dig en unik möjlighet att lära känna en av Alingsås största arbetsgivare.

Jobbskuggning är ett alternativ till praktik där du får möjlighet att ta del av ett yrke och upptäcka arbetslivets möjligheter och behov nu och i framtiden. Under en jobbskuggning tillbringar du tid på en arbetsplats och får möjlighet att ställa frågor som rör yrket och följa hur arbetet där går till.

Att skriva ditt examensarbete hos oss

Vi vill samverka med dig som studerar! Gärna i form av ett examensarbete eller en uppsats.

För dig som studerar innebär samverkan en möjlighet att utreda ett faktiskt problem där resultatet kan komma till nytta. För oss som arbetsgivare innebär examensarbetet en möjlighet till värdefull ny kunskap och insikt genom dina ögon.

Jerker Gussmo

NULL

HR-chef , HR-avdelningen