Internationalisera företaget

Alingsås kommuns internationella samarbeten

Under ett flertal år har Alingsås kommun samarbetat med länder inom EU genom ungdomsutbyten och evenemang. År 2016 skapades ett närmare samarbete, en sk HUB, med stadsdelen Lewisham i London, Distrik 7 i Prag och staden Santa Maria da Feira i Portugal med ett flertal projekt inom företagande, demokrati, evenemang och besöksnäring.

Alingsås har också flera vänorter med upparbetade kontakter.

Kontakta oss om du vill veta mer eller få kontakter.

Enterprise Europe Network (EEN)

Enterprise Europe Network är världens största affärsnätverk för små och medelstora företag som vill ut på internationella marknader.

EEN hjälper driftiga företag att växa på en internationell marknad och erbjuder kostnadsfri rådgivning om exempelvis EU-regler och CE-märkning, förmedling av internationella affärskontakter och service vid teknik- och forskningssamarbeten.

EENs experter ger dig den rådgivning du behöver för att kommersialisera dina innovativa idéer och för att expandera till internationella marknader, genom räckvidd, kunskap och tjänster för att hitta intressanta internationella affärskontakter till ditt företag.

Välkommen att kontakta Enterprise Europe

Business Sweden

Business Sweden (fd. Exportrådet) erbjuder tjänster för företag som vill utveckla sin export samt ett småföretagsprogram som bland annat inkluderar rådgivning, metodiken Steps to Export och marknadsvalsanalys.

Välkommen att kontakta Business Sweden

Västsvenska handelskammaren

Tack vare ett stort internationellt nätverk kan Västsvenska handelskammaren stödja dig med information och affärskontakter på nya och befintliga marknader samt identifiera nya leverantörer och kunder. Handelskammaren kan även assistera vid utlandsetablering samt skräddarsy workshops för att förbereda dig och dina medarbetare inför er nästa internationella affär.

Välkommen att kontakta Västsvenska handelskammaren.