Starta eget företag

Har du en idé som du vill förverkliga?

Starta företags-kurs

Alingsås kommun erbjuder genom Business Region Göteborg en grundläggande kurs för den som vill lära sig mer om att starta företag.

Genom vår starta företag-kurs får du kunskap i vad det innebär att starta företag!

Vid sju kvällsträffar får du ökad kompetens, verktyg, kontakter och svar på dina frågor. Du får också möjlighet att knyta nya kontakter och utbyta erfarenhete med andra som redan har eller håller på att starta företag.

Detta tar vi upp i kursen:
Lär känna dig själv och din idé
Grundläggande ekonomisk förståelse
Ditt affärserbjudande
Vilka är dina rätta kunder?
Säljprocessen
Företagarens vardag
Summering, finansiering och framtida planering
 
Under våren kommer ingen kurs i Alingsås att erbjudas, däremot finns det i regionen, i länken finns information om det samt annat intressant från Business regions kalendarium.
Business Region Kalendarium.

Vill du starta eller köpa ett företag?

Telefonrådgivning på arabiska, persiska och somaliska.

IFS Rådgivning är en del av Almi som erbjuder rådgivning för dig med utländsk bakgrund. Våra IFS Rådgivare har själva utländsk bakgrund och erfarenhet av företagande. Per telefon kan vi erbjuda inledande rådgivning. Vid behov av mer rådgivning tar en regional rådgivare över fortsatt rådgivning, men då är det inte alltid den rådgivningen sker på ditt modersmål.

Telefon: 020-52 90 10
Telefontid: 09:00 till 12:00

Arabiska: måndagar och onsdagar
Persiska: tisdagar och torsdagar
Somaliska: fredagar

Tjänsten är helt kostnadsfri. 

Skatteverkets informationsträffar

Skatteverket erbjuder kostnadsfria informationsträffar om skatter. Hittar du inte någon träff på den ort eller län du söker på betyder det att det just då inte finns någon.

Träffarna är för dig som är:

Blivande företagare – behöver veta mer om att starta och registrera företag.
Ny företagare – behöver veta hur du ska hantera skatter i ditt företag. Redovisare/uppgiftslämnare – arbetar med redovisning och uppgiftslämnande.
Styrelsemedlem eller ansvarig i en förening (föreningar) – vill veta mer om hur du hanterar skatter och uppgiftslämnande.

Starta företags-dagar i Göteborg

Är du en av de som vill starta företag, kanske för att förverkliga en idé och bestämma mer över din vardag själv? En bra början på vägen mot eget företag är att gå på Starta företag-dagen. Där får du samlad information från sex olika myndigheter.

Checklista för att starta eget

För dig som vill starta företag finns värdefull information om lagar och regler, smarta tjänster och praktiska tips på webbplatsen www.verksamt.se. Här hittar du verktyg och e-tjänster från flera myndigheter samlade på ett ställe.

På Verksamt.se kan du också ta fram din egen checklista för sådant du behöver göra och tänka på inför företagsstarten. Genom att svara på några enkla frågor får du fram en lista som är anpassad för dig och den typen av företag du vill starta. Checklistan innehåller information, länkar och telefonnummer som du behöver när du startar företag.

Registrera företag

Innan du kan starta verksamheten måste du registera ditt företag. Du behöver också ansöka om F-skattesedel och registrera dig för moms och eventuellt namnskydda ditt företag. För att göra dessa saker går du in på sajten verksamt.

Tillhörande information