Varför etablera sig i Alingsås

Alingsås är en perfekt etableringsort

Alingsås är en del av Göteborgsregionen med en miljon invånare. Här bor drygt 40 000 invånare, 15 000 arbetar här i något av de över 3 500 registrerade företagen, varav ca 1100 är aktiebolag. Alingsås har en hög självförsörjningsgrad på 80% dvs det finns ca 15 000 lokala arbetstillfällen och ca 19 000 Alingsåsare i arbetsför ålder.

Vi har ett centralt och bra läge vid huvudlederna för järnväg, landsväg, flyg och sjöfart. Till Göteborg är det ca 30 minuters resväg, detta gäller även till regionens internationella flygplats Landvetter. Därifrån har du bara ett par timmars flygtid till de flesta av Europas metropoler.

Lång historia av företagsamhet

Alingsås har en lång historia av företagsamhet. Namnet Alingsås är känt från 1300-talet och 1619 utfärdade Gustav II Adolf stadsrättigheter. På 1700-talet gjorde Jonas Alströmer Alingsås till ett ett hantverks- och manufakturcentrum. På 1800-talet verkade textilkungen Charles Hill i Alingsås och fortsatte därmed den industriella utvecklingen. Läs mer om Alingsås historia.

Diversifierat och framgångsrikt näringsliv

Alingsås har ett diversifierat näringsliv med många framgångsrika företag och företagare. Läs mer om Alingsås näringsliv.

Attraktivt boende

I Alingsås finns det ett stort utbud av olika boende. Vill du bo på landet finns det en underbar landsbygd och natur i Alingsås kommun. Att hitta ett läge i närheten av en vacker skogssjö är inte svårt. Vill du bo i centrala Alingsås är det cykelavstånd till mysiga butiker och kaféer, och även här får du naturen och sjöar in på knuten. Läs mer om boende i Alingsås.

Gymnasieskola med bredd och spets

Alströmergymnasiet i Alingsås är en stor skola med den lilla skolans alla fördelar. På Alströmergymnasiet finns bredden och möjligheterna. Man har allt från studieförberedande program till yrkesprogram. Läs mer om Alströmergymnasiet.

Alingsås är fantastiskt

Alingsås kallas ibland för den trivsamma trästaden. Den har genom åren behållit sin karaktär av småstadsidyll med gamla byggnader från 1800-talet som varsamt kompletterats med nytt i samma stil.

Det finns många anledningar att stanna kvar eller komma till Alingsås - året runt. Här finns ett stort utbud och växande handel, kaféer, konserter och kultur och ett rikt föreningsliv med elitlag. Och sist med inte minst vår underbara natur med alla sjöar. Läs mer om Alingsås utbud.