Qiiwi

Before Work på Qiiwi Interactive

Föreställ dig att du är strandad i Rom. Du har 500 mynt i din ficka och ingenstans att ta vägen. Vad skulle du göra? Välkommen på årets första frukostmöte där mobilspelsutvecklaren Qiiwi Interactive tar dig på en resa genom världen; från Rom till Sydney till New York - hela vägen hem till Alingsås.

Qiiwi är en utvecklare av spel till mobila plattformar som iOS och Android. Bolagets nuvarande verksamhet startade 2012 i Alingsås och har sedan dess vuxit till ett börsnoterat bolag med totalt 17 medarbetare i Alingsås och på dotterbolaget WeAreQiiwi International Ltd i Nicosia på Cypern.

Spelstudions slogan är "Äventyr för alla" och de fokuserar på att utveckla och publicera mobilspel för kundsegmentet vardagsspelare, så kallade "casual gamers". Den gemensamma nämnaren för produktionerna är kunskapsspel som baseras på någon form av problemlösning, dvs. trivia, match-3, ord/pussel och arkadspel.
Ett av de mest välrenommerade spelen är resespelet Backpacker som har över två miljoner registrerade spelare från framförallt USA, Storbritannien, Tyskland, Sverige, Norge och Danmark.

Under frukostmötet berättar VD Erik Dale Rundberg om bolagets historia, hjärta och framtid där Alingsås som upptäcktsmål finns med i pipeline.

Datum: 5 februari 2019
Tid: 07.30-08.30
Plats: Qiiwi Interactive, Stora torget 3, Alingsås (Teliahusets innergård) 

Obs! Först till kvarn. Begränsat antal platser!

 
Varmt välkommen! 

Evenemanget är fullbokat. Vill du stå med på väntelistan är du välkommen att kontakta Anna Davidsson, näringslivsstrateg på Alingsås kommun, anna [dot] davidsson [at] alingsas [dot] se, 0322-61 69 01.