Before Work på Alingsås Handbollklubb den 4 juni

Välkommen till ett frukostmöte där du får veta mer om Alingsås HKs historia, mål och vision där ambition, hjärta och kamratskap är centrala komponenter. Och vid denna inbjudans utskick så står Alingsås HK åter en gång i handbollens finrum, i SM-final 2019!

1967 startade Alingsås IF upp handbollsverksamheten i Alingsås med andemeningen att fotbollsspelarna skulle kunna "lattja lite" handboll på vinterhalvåret. Det ledde till att man började spela i division fyra. Sex år senare bildades Alingsås Handbollklubb med sin första styrelse på pappret. Idag är Alingsås HK en klubb som sträcker sig mellan åldrarna fem år till högsta ligan i Sverige, Handbollsligan. Klubben har hittills varit i SM-final fem gånger och tagit guld vid två tillfällen. Och vid denna inbjudans utskick så står Alingsås HK åter en gång i handbollens finrum, i SM-final 2019!

Alingsås HK har en tydlig målsättning att vara det bästa lokala alternativet för ungdomar och föräldrar, det nationella alternativet för gymnasieelever och det bästa internationella alternativet för sponsorer, publik och spelare. För att nå den framgången arbetar de flitigt med sin värdegrund där ambition, hjärta och kamratskap står i fokus. Initialerna AHK står för just detta. Genom värdegrundsarbetet tar Alingsås HK ett stolt och stort samhällsengagemang genom att bland annat arrangera cuper och events, engagera sig i integrationsfrågor samt tillgängliggöra spelet genom gott samarbete med Långareds BoIS E-lag. Målet är också att även damerna ska bli en självklar del av högsta ligan.

Med visionen ”Alla ska med” vill Alingsås HK bredda basen och ge alla en möjlighet att växa. För att lyckas ska de utöka antalet medlemmar, vilket ökar intresset för föreningen och det blir lättare att attrahera partners samt nya ideella krafter som vill bidra till verksamhetens utveckling.

Under frukostmötet bjuder Alingsås HKs klubbchef Christer Mårtensson med kollegorna Maria Sundén och Heather Andersson på en verksamhetspresentation och rundvandring i lokalerna.


Datum: 4 juni 2019
Tid: 07.30-ca 08.30
Plats: Estrad, Bryggaregatan 4, Alingsås (ingång utmed ån)

Anmäl dig här

Har du frågor är du välkommen att kontakta Anna Davidsson, näringslivsstrateg på Alingsås kommun, anna [dot] davidsson [at] alingsas [dot] se, 0322-61 69 01.


Varmt välkommen!