Näringsliv och arbete

2016-12-05
Luciatider och julmys. Ljuset från Lights in Alingsås har vackert gått över i ny skepnad av ljuskronor och julbelysning. Det strålar om Alingsås. Faktiskt inte bara i oktober, november eller december för den delen.
Johanna Hellström
2016-12-05
Efter en första lyckad workshop för Upphandlingsenheten med företagare från Alingsås – planeras det redan för fler i samarbete med Alingsås Business Center. I månadens nyhetsbrev skriver upphandlingschef Johanna Hellström själv om något av det viktigaste från träffen.
Näringslivsrankingen
2016-12-05
Svenskt näringsliv besökte Alingsås för att prata ranking. Trots rekorddåligt resultat finns en förhoppningsfull känsla att företagsklimatet är på väg att repa sig i Alingsås. - Vi har god anledning att tro att det kommer vända åt rätt håll, säger kommunstyrelsens ordförande Joakim Järrebring(S).
2016-12-05
Kan inte skolan själva hänga med i samma tempo som industrin finns det bara en lösning: Att hjälpa dem springa i takt. Så tänkte Björn Sjölin på Steeltech som nu vill öppna företagets lokaler för elever. - Att skolan inte kan köpa in maskiner för stora summor är inte konstigt, men för att de ändå ska följa med i utvecklingen öppnar vi gärna våra dörrar, säger han.
2016-12-05
Första internationella samverkansträffen med Alingsås som huvudort i nya internationella samarbetet är över. Portugiserna från Santa maria da feira svarade snabbt med att bjuda in Alingsås Business Center söderöver - för att höra mer om organisationen och närmare samarbete.
2016-12-05
Öppningen av servicekontoret i Sollebrunn närmar sig, och efter en lunchträff hos Bjärke företagarförening börjar formerna ta sig allt mer fasta former. - Det är viktigt att vi nu tillsammans gör något bra av den här möjligheten, säger Björn Franke, administrativ chef på Alingsås kommun.
2016-12-05
I samarbete med Business Region Göteborg drar Alingsås Business Center, ABC, snart igång en pilotkurs – som ska hjälpa mindre företag att hitta sina framgångsfaktorer. - Man kan se det som en möjlighet att hitta nästa nivå i sitt småföretagande, säger Jenny Almén Linn, näringslivsstrateg på ABC.
2016-11-28
När miljöskyddskontoret gör kontrollbesök ligger ansvaret helt på företagaren. Men vet alla vad som gäller? Den 7 december bjuder Alingsås Business Center och miljöskyddskontoret till en fördjupningskväll i ämnet. - Vi vill hjälpa företagarna att vara trygga, säger Maria Jacobsson, avdelninsgchef miljö- och vatten.