Näringsliv och arbete

Bild på tjurar i skogen
2017-05-24
Mycket "matnyttig" information från Länsstyrelsen i VG. Om rådgivning och kurser, olika stöd inom lantbruk och landsbygd.
Bild på någon som gör anteckningar
2017-05-24
Det är även många som drömmer om att driva sitt eget företag. Tillhör du dem som funderar på att starta eget? Gå en Starta företag-kurs så får du en bra grund för att komma igång och förverkliga din affärsidé.
Bild från Storken, Alingsås
2017-05-24
Är du nyfiken på vad som händer inom handeln i Alingsås och hur våra olika handelsområden arbetar tillsammans? Välkommen till Before Work / Frukostklubben med Alingsås Handel för att höra mer.
2017-04-27
Trenden är tydlig. Allt fler affärsidéer har sin grund i hållbarhet. Sara Wallin, vd på Almi Väst, har intervjuat Per Adolfsson, finansieringsrådgivare och hållbarhetsansvarig på Almi Väst.
2017-04-25
Turistrådet Västsverige har tagit fram en digital värdskapsutbildning som vänder sig till dig som arbetar inom den västsvenska besöksnäringen. Syftet är att vi i Västsverige ska bli bäst på värdskap.
2017-04-25
Fikavandringarna är en av de företeelser i Västra Götaland som det har skrivits mest om i internationell press det gångna året. Fyra Leaderprojekt med ett värde av 2 miljoner har beviljats och 2 av 10 som besöker Alingsås bor utomlands. Lite smått och gott om vad som händer inom besöksnäringen i Alingsås just nu.
2017-04-25
Alingsås halkar i årets ”Insiktsmätning”. Kommunen har redan sjösatt flera projekt för att vända trenden, och ytterligare åtgärder kommer att sättas in. - Att vi tappade några placeringar i år har naturliga förklaringar som att verksamheter med tidigare positivt resultat inte är med, men samtidigt får vi en indikation på vad vi kan förbättra och det är välkommet, säger Caroline Hagström.
2017-04-25
Göteborgsregionen med sina 13 kommuner har nu 1 000 000 invånare. Alingsås är en del av denna expanderande miljonstad. Det skapar givetvis stora möjligheter för näringslivet att utvecklas Det skapar också utmaningar för kommuner och företagare att tillsammans skapa den stad som vi vill ha, skriver bl.a. Magnus Thordmark i månadens krönika.