Näringsliv och arbete

2019-04-17
Den 11 april sammanträdde näringslivsrådet. Vid mötestillfället planerades det för Näringslivsforum i maj månad och samtal fördes om företagsklimatet, samtidigt som rådet uppdaterade sig om vad som är på gång inom kommunen och i näringslivet.
2019-04-15
Den 21 maj arrangerar samverkansplattformen LAB190 ett seminarium som fokuserar på generationsväxling och moderna affärsmodeller inom gröna näringar. Blir du nyfiken är den här inspirerande eftermiddagen för dig!
Bild på Nolhaga Parkbads äventyrsbassäng
2019-04-12
I början av maj kommer Alingsås kommun gå ut med en ny upphandling av kaféverksamheten i Nolhaga Parkbad. Det är en socialt ansvarsfull upphandling där man bland annat kommer ställa krav på arbetsrättsliga villkor för att skapa möjlighet för praktikplatser och arbetsträning.
2019-04-10
Alingsås får godkänt i årets Insiktsmätning från Sveriges kommuner- och landsting, SKL, och går ett pinnhål i rätt riktning. På tre år har kommunen stigit från 60 i NKI (Nöjd Kund-Index) till 63. Fortfarande är det betyget för bygglov som ligger under godkänt.
2019-04-08
I fredags var det dags för det sista steget i det interna processarbetet för att stärka företagsklimatet, vid namn Förenkla - Helt enkelt. Nu fortsätter arbetet med att ta fram en handlingsplan utifrån de fokusområden som processen mynnat ut i.
2019-04-03
Med över hundra år av textil tradition i ryggen arbetar Almedahls med att vidhålla och förnya arbetskläder med dagens och framtidens behov i fokus. Välkommen på frukostmöte den 7 maj.
2019-04-01
I april månads nyhetsbrev kan du få information om nya utlysningar kring affärsstöd. Dessutom är nyhetsbrevet fullspäckat med information om allt ifrån näringslivsforum, stadskärneträff, tryckluftsseminarium och skatteträffar. Trevlig läsning!
2019-03-29
Är du sugen på att läsa till webbutvecklare? Nu kommer två nya, eftergymnasiala utbildningar till Alingsås, med fokus på just IT och programmering.