Näringsliv och arbete

2018-12-06
Vill du få ditt företag att lyfta eller växa, hitta fler kunder eller hitta nya nätverk? Då ska du anmäla dig till Företag365 – ett program i fyra delar för dig som vill få fart på ditt företag. Företag 365 riktar sig till dig som är nyföretagare och vill lyfta din verksamhet till nästa nivå.
2018-12-03
Prao är en otroligt viktig del för att minska avståndet mellan skolan och arbetslivet. Vi vänder oss nu till dig och dina kollegor inom både kommunal och privat verksamhet som är intresserade av att ta emot praoelever nu under vårterminen.
2018-11-29
Socialt företagande - vad menas egentligen med det? Och hur mäter man social nytta, hur funkar ett IOP och hur kan man hitta finansiering till ett socialt företag?
2018-11-21
Onsdagen den 28 november är det dags för Industrinatten att ha premiär i Alingsås. Totalt är det 13 industriföretag som öppnar dörren för cirka 350 alingsåselever.
2018-11-15
På torsdagsmorgonen var det frukostmöte om centrumhandelns utveckling i Alingsås. Det var Alingsås handel, Fastighetsägarna och Alingsås kommuns näringslivsenhet som arrangerade dagen och på plats var över 60 personer som var intresserade av centrumhandeln i både Alingsås och i hela Sverige.
2018-11-12
Förra veckan arrangerades Before Work på Steeltech. Här ser du en liten film från den träffen.
2018-10-31
En organisationsförändring och ett utökat näringslivsråd är ett par av de beslut som syftar till att effektivisera kommunens näringslivsarbete och utveckla dialogen mellan näringslivet och kommunen. Det beslutades på det senaste sammanträdet i kommunstyrelsen.
2018-10-26
Nu kan du som privatperson nominera den butiken, restaurangen eller företaget som du tycker har bäst tillgänglighet, ett gott bemötande och arbetar för allas delaktighet, oavsett funktionsförmåga. Pristagaren utses av kommunstyrelsen men bereds av en jury som består av Mänskliga rättighetsstrateg samt ordförande i Företagarna Alingsås och Alingsås Handel.