Sugen på en nystart?

Under september och oktober får du som är nyfiken på att starta eget möjlighet att delta på ett antal träffar som ökar möjligheterna för dig att nå de drömmar du har med din affärsidé. Välkommen på en seminarieserie du inte bör missa!

Rätt affärsmodell för att få affärsidén lönsam, få kunder att köpa, växa organiskt eller genom att köpa företag. Det är avgörande frågor för att lyckas.

Därför erbjuder Alingsås kommun och Almi Väst en seminarieserie som ökar möjligheterna för dig att nå de drömmar du har med din idé. Almi Väst har en fantastisk insyn i hur det är att driva företag och vad som är gemensamt för dem som lyckas som företagare. Det är erfarenheter du får ta del av under seminarieserien, oavsett om du går alla eller enstaka. Och du får mer än så. Vi är säkra på att dialogen du kommer att föra med andra i samma situation som du, med erfarenhet från andra branscher, också kommer att tillföra dig mycket.

Så låt oss ta dig några steg närmare ett långsiktigt lönsamt och växande företag.

 

Att växa från start – Om att gå från idé till affärsmodell

Seminariet ”Att växa från start” ger dig kunskap och inspiration att utveckla din företagsidé och ditt erbjudande. Genom att ta lärdom av andra framgångsrika företagare. Ett hållbarhetsperspektiv är en förutsättning för att bli framgångsrik och detta är ett genomgående tema i seminariet.

Tid: tor 19 sep kl. 16.00–19.00
Plats: Teliahuset, St torget 3, Alingsås

Mer information och anmälan


Att sälja med framgång

Seminariet ”Att sälja med framgång” ger dig kunskap och inspiration om hur du kan arbeta effektivt med din försäljning och marknadsföring.
När du kan få kunden att förstå sitt behov och du vet hur mycket tid och resurser du måste lägga ned per vunnen order, då har du bättre förutsättningar att lyckas med ditt företagande.

Tid: tor 26 sep kl. 16.00–19.00
Plats: Teliahuset, St torget 3, Alingsås

Mer information och anmälan

 

Räkna på din affärsidé - Om att tänka tillväxt redan från start

Seminariet ”Räkna på din affärsidé” ger dig vägledning i hur du planerar och följer upp ekonomin i företaget. Den bidrar till ökad förståelse för ekonomiska begrepp och hur balans- och resultaträkning hänger ihop. Vad som är viktigt att tänka på vid t ex prissättning.

 

Tid: ons 09 okt, kl. 16.00–19.00
Plats: Teliahuset, St torget 3, Alingsås

 

Mer information och anmälan