Näringsliv och arbete

Bild på inköpsansvarig och tf VD Johan Sjöö
2017-10-11
Sollebrunns Betongelement fortsätter att expandera. Nu köper man grannfastigheten och dessutom tillträder Per Antonsson som ny vd den 1 november. - En jätterolig resa som fortsätter, säger Johan Sjöö, inköpsansvarig och tillförordnad vd.
Bild på svetsare
2017-10-11
I januari startar en ettårig vuxenutbildning i Svets- och plåtteknik i Alingsås. Campus Alingsås är anordnare och utbildningen är förlagd till lokaler i anslutning till Alströmergymnasiet.
Bild från besök i Portugal
2017-10-10
Utbytesprogram för ungdomar, möjligheter för företag att knyta kontakter och inspiration till nya samarbeten står på agendan när Alingsås får besök i oktober av Santa Maria da Feiras i Portugal.
2017-10-10
Alströmergymnasiet och Alingsås Business Center fördjupar samarbete för att skapa naturliga kopplingar mellan skola och näringsliv.
2017-10-10
Ny tillbyggnad ger plats åt nya kundsatsningar och fler fasta jobb för Alingsåsföretaget Alf Pettersson AB. Fabs bygger ut sin fastighet på Borgens gata med drygt 1200 m2 för att möta industriföretagets behov.
2017-10-10
Bjärkedagen har blivit ett årligt återkommande evenemang som lockar mycket folk till torget i Sollebrunn. Årets höjdpunkt på scenen var Linda Bengtzing som underhöll med både egna låtar och några covers. - Det blev väldigt lyckat, till och med vädret var med oss, säger Peter Ribbing, aktiv i Bjärkedagskommittén och dagens konferencier.
2017-10-10
Nu har vi nått botten på Svenskt näringslivs ranking, eller hur? Så inledde jag min krönika för ett år sedan. Nu vet vi svaret; raset har bromsats in. Det sammanfattande omdömet av företagsklimatet i enkätundersökningen minskade marginellt från 2.9 till 2.84.
2017-09-26
2017 års ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner är här. Rankingen grundar sig på det resultat som presenterades i våras. Statistik från Svenskt Näringsliv och statistik från SCB och UC vägs samman och skapar tillsammans rankingen.