Prognospresentation för Västra Götalands län

Den 27 februari vill vi på näringslivsenheten och Arbetsförmedlingen i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga bjuda dig på en frukost och en presentation om det senaste på den regionala och lokala arbetsmarknaden.

Varje år - vår och höst - genomför Arbetsförmedlingen intervjuer med arbetsgivare över hela landet. I Västra Götalands län har drygt 2000 arbetsgivare inom olika branscher intervjuats. Resultatet är en unik prognos över förväntad sysselsättning och arbetslöshet, bedömning av branscher, bristyrken och kommande rekryteringsbehov.

Analysen är ett värdefullt redskap för såväl Arbetsförmedlingen som politiker och beslutsfattare. Fokus i analysen ligger på de stora utmaningar som finns på Västra Götalands arbetsmarknad och den stora kompetensbrist vi kan se framöver.

Nu har höstens undersökning färdigställts. Då vi tycker det är viktigt att kunna informera dig som arbetsgivare om hur länets arbetsmarknad ser ut bjuder vi därför in dig till en presentation om resultatet. Joakim Karlsson, Petra Koppel och Per Sjölander från Arbetsförmedlingen kommer under morgonen lotsa dig igenom nuläge och framtidsutsikter för arbetsmarknaden i länet; däribland vilka yrken som är heta och vilka som inte är lika eftersökta just nu.


Datum: 27 februari 2019
Tid: 07:30-09:00
Plats: Sparbankssalen, Utbildningens hus, Östra Ringgatan 16, Alingsås Anmälan: anna [dot] davidsson [at] alingsas [dot] se 

Varmt välkommen!

Sprid gärna inbjudan till kollegor. Vi vill gärna ha din anmälan senast den 22 februari för att kunna beställa frukost. Glöm inte att meddela specialkost!

Har du inte möjlighet att delta fysiskt finns möjlighet att deltaga via Skype. Kontakta oss för mer information. 

För frågor och mer information, kontakta Anna Davidsson, näringslivsstrateg på Alingsås kommun, anna [dot] davidsson [at] alingsas [dot] se, 0322-61 69 01.