Bild på chokladbollar

Ny möjlighet för alla restauranger och caféer

Nu har alla restauranger och kaféer möjlighet att lämna anbud på Alingsås kommuns inköp av fikabröd, lunch och catering. Nytt är att man inte kommer att utvärdera på pris utan ett antal gemensamma grundkrav.

Alingsås kommun kommer att upphandla avtal för fikabröd, lättare luncher och catering. För att öppna upp för så många leverantörer som möjligt kommer man inte att utvärdera på pris, utan att vissa grundkrav uppfylls som till exempel ekonomisk stabillitet, arbetsrättsliga villkor och lagstiftning för branschen.

För att detta ska var möjligt använder sig Alingsås komun av så kallad indikativ rangordning där beställarens behov, tillgänglighet och pris avgör vem beställaren väljer att beställa ifrån vid varje beställning. 

- Eftersom de flesta restauranger och caféer inte prenumererar på upphandlingar så vill jag slå ett slag för att de går in på hemsidan där de kan se upphandlingen och ansöka, säger Helena-Maria Olsson Hedberg, upphandlare på Alingsås kommun.

Kommunens nuvarande avtal går ut sista januari nästa år. Den upphandlingen gällde då endast fikabröd. Kommande avtal kommer att gälla från den 1 januari nästa år och två år fram med möjlighet till förlängning ett år.

Tillhörande information