Miljöanpassa företaget

Miljö har länge varit en viktig strategisk fråga och miljöarbete en självklarhet för många Alingsåsföretag och organisationer. Alingsås miljönätverk har funnits sedan 1997 och består för närvarande av cirka 50 företag och organisationer, små som stora.

Nätverkets syfte är att ge företag stöd i sitt faktiska miljöarbete samt utgöra ett forum för företag, kommunala tjänstemän, politiker och föreningsliv, där framförallt ekologisk hållbarhet och miljöfrågor behandlas på strategisk som praktisk nivå.

Som ansluten till Alingsås miljönätverk får du en god kunskap om miljölagstiftning och miljöledning. Samtidigt träffar du andra företagare och kommunala representanter som är engagerade i miljöfrågor och som aktivt jobbar med miljöanpassning av verksamheter och produkter. Det är kostnadsfritt att delta och det enda du behöver göra är att kontakta oss så att du får tillgång och inbjudningar till nätverkets aktivieter.

Basen i vår verksamhet är tematräffar 3-4 gånger per år där det finns möjlighet att fördjupa sig på olika områden som berör företaget och kommunen på olika sätt i deras respektive verksamheter. Vi tar inom nätverket tillsammans upp aktuella och intressanta miljöfrågor för diskussion under trevliga former.

Vill du veta mer eller anmäla dig som medlem är du välkommen att kontakta oss:

Anna Davidsson, Näringslivsenheten
tel: 0322-61 69 01
e-post: anna [dot] davidsson [at] alingsas [dot] se

 

 

Styrgruppen för Alingsås Miljönätverk: Martin Skarhall, Anna Davidsson, Anna Wenstedt, Caroline Nilsson, Anna Hansson. Saknas på bilden gör Anders Lindqvist.

 

Kontaktinformation styrgruppen Alingsås Miljönätverk:

Anna Davidsson, Näringslivsenheten anna [dot] davidsson [at] alingsas [dot] se,
0322-61 69 01

Martin Skarhall, Tommy Byggare,martin [dot] skarhall [at] tommybyggare [dot] se,
070-377 26 53
Anna Wenstedt, miljöstrateg Alingsås kommun, anna [dot] wenstedt [at] alingsas [dot] se,
0322-61 65 20
Caroline Nilsson, miljöskyddskontoret, caroline [dot] nilsson [at] alingsas [dot] se,
0322-61 72 51
Anders Lindqvist, Swedish Hydro Solutions, anders [at] swehydro [dot] se,
0727-47 67 47

Anna Hansson, Miljöpartiet, anna [dot] hansson [at] mp [dot] se

 

 

 

 

Miljöbron

 

Behöver ert företag hjälp att utveckla miljö- och hållbarhetsarbetet? Genom Miljöbron får ni kontakt med kompetenta och engagerade studenter som besitter de allra senaste kunskaperna och verktygen för att kunna förbättra er verksamhet. Dessutom får ni möjlighet att knyta kontakter med framtida medarbetare och ökar chanserna till lyckade rekryteringar längre fram.

 

Många studenter skriver sina uppsatser och examensarbeten under vårterminen, vilket betyder att de börjar leta redan under hösten. Har ni en idé som ni tror kan passa som ett examensarbete är ni varmt välkomna att kontakta någon av oss på Miljöbron. Vi hjälper er med formulering, rekrytring och handledning genom projektets gång.

Länk till Miljöbron Västra Götaland