Miljöanpassa företaget

Alingsås miljönätverk

Miljö har länge varit en viktig strategisk fråga och miljöarbete en självklarhet för många Alingsåsföretag och organisationer. Alingsås miljönätverk har funnits sedan 1997 och består för närvarande av cirka 50 företag och organisationer, små som stora.

Nätverkets syfte är att stärka och förbättra:
• Företagens miljöarbete och kunskapen om miljöfrågor
• Miljösamordnarens roll i företaget
• Sambandet mellan kommunens och företagens miljöarbete.

Som medlem i Alingsås miljönätverk får du ett försprång gentemot andra på miljöområdet samtidigt som Du visar att miljöfrågor är viktiga för ditt företag. Du får en god kunskap om miljölagstiftning och miljöledning. Samtidigt träffar du andra företagare och kommunala representanter som är engagerade i miljöfrågor och som aktivt jobbar med miljöanpassning av verksamheter och produkter.

Basen i vår verksamhet är frukostmöten en gång i månaden. Vi tar inom nätverket tillsammans upp aktuella och intressanta miljöfrågor för diskussion under trevliga former.

Vill du veta mer eller anmäla dig som medlem är du välkommen att kontakta någon i styrgruppen: 

Mari-Ann Krantz, ordförande i nätverket
tel: 0706-300800
e-post: mari-ann [dot] krantz [at] storkoks [dot] se

 

Jenny Linn Almén, Alingsås Business Centre

tel: 0322- 61 69 02

e-post: jenny [dot] linn [at] alingsas [dot] se

 

Miljöbron

 

Behöver ert företag hjälp att utveckla miljö- och hållbarhetsarbetet? Genom Miljöbron får ni kontakt med kompetenta och engagerade studenter som besitter de allra senaste kunskaperna och verktygen för att kunna förbättra er verksamhet. Dessutom får ni möjlighet att knyta kontakter med framtida medarbetare och ökar chanserna till lyckade rekryteringar längre fram.

 

Många studenter skriver sina uppsatser och examensarbeten under vårterminen, vilket betyder att de börjar leta redan under hösten. Har ni en idé som ni tror kan passa som ett examensarbete är ni varmt välkomna att kontakta någon av oss på Miljöbron. Vi hjälper er med formulering, rekrytring och handledning genom projektets gång.

Länk till Miljöbron Västra Götaland