Om Alingsås

Alingsås, som ligger fem mil nordost om Göteborg, har drygt 40 000 invånare. Med ett attraktivt läge och växande kommuninvånarantal, är staden under ständig förändring. Ändå finns en gammal prägel kvar på staden.

Genom åren har den behållit sin karaktär med kullerstensgränder och gamla träbyggnader från 1700- och 1800-talen. Staden är känd som "Kaféstaden" på grund av att dess stora antal kaféer och bagerier.

Boende

I Alingsås finns det ett stort utbud av olika boende. Vill du bo på landet finns det en underbar landsbygd och natur i Alingsås kommun. Att hitta ett läge i närheten av en vacker skogssjö är inte svårt. Vill du bo i centrala Alingsås är det cykelavstånd till mysiga butiker och caféer, men även här får du naturen och sjöar in på knuten. 

Aktivt föreningsliv

Alingsås finns ca 350 föreningar som sysslar med all möjlig sorts aktivitet exempelvis, idrott, musik, pensionärsverksamhet, friluftsliv, kultur, hjälp- och stöd, opinion mm.

Lights in Alingsås

Under de senare åren har Alingsås allt mer uppmärksammats som "Ljusstaden". Ca 70 000 personer besöker varje oktober Lights in Alingsås, norra Europas största arrangemang för experimentell ljussättning av offentliga platser.

Tillhörande information