Frukostmöte om aktiviteter i stadskärnan

Vad händer i Alingsås stadskärna under 2019? Den 25 april bjuder Alingsås kommun, Alingsås Handel och Fastighetsägarna in till information om vad kommunen planerar att genomföra i stadskärnan 2019. På frukostmötet den kan man lyssna till gatuchefen Markus Thunberg, stadsträdgårdsmästare Agneta Wendesten och projektledare Angelica Larsson om vad som är på gång.

Det handlar bland annat om tillskott, förändringar och renoveringar av vår stadsmiljö. Värdefull information för dig med verksamhet och/eller fastighet i stadskärnan.

Under jubileumsåret 2019 kommer en mängd aktiviteter gå av stapeln. Angelica Larsson, projektledare för 400-årsjubileet och Lights in Alingsås kommer berätta om planerna och hur de ska synas i stadskärnan:

- Tack vare jättebra projektgrupper och ett stort engagemang från företag, föreningar och privatpersoner blir 2019 ett fantastiskt och händelserikt år. Jag ser verkligen fram emot att berätta om det på frukostmötet, säger Angelica.

I skenet av Lights in Alingsås och 400-årsjubileet kommer även Järtas Park göras om. Och nu när våren börjar nalkas och det blir aktuellt med uteserveringar berättar gatuchefen Markus Thunberg om de nya avgifterna, men även planerade gatuarbeten i centrum.

Frukostmötet arrangeras av Alingsås Handel, Fastighetsägarna och Näringslivsenheten på Alingsås kommun. Anna Davidsson på näringslivsenheten berättar att träffen är av värde för alla som på olika vis är verksamma i stadskärnan, däribland företagare, tjänstepersoner och politiker.

- Det är viktigt att de som verkar i stadskärnan känner till vad som sker då det kan ha direkt eller indirekt påverkan på affärsverksamheter och fastigheter. Vet man dessutom vad som planeras har man ju också möjlighet att engagera sig i projekt och processer vilket vi uppmuntrar.

Anna fortsätter och berättar att det är svårt att hinna med att ta upp allt på ett möte varför man planerar att ha den här typen av träffar två gånger per år.

- Intresset har varit stort men det finns fortfarande plats innan anmälan stänger den 19 april, säger Anna.

 

Program

• Järtas park och utsmyckningar av gator och torg.
Stadsträdgårdsmästare Agneta Wendesten berättar om den pågående omvandlingen av Järtas Park och alla blomsterarrangemang och andra utsmyckningar som skall pryda stadskärnan.

• Gatuarbeten, parkeringsutredning och avgifter för allmän platsmark.
Gatuchef Markus Thunberg berättar om årets planerade gatuarbeten, de nya avgifterna för upplåtelse av allmän plats (ex uteserveringar) samt kort om den parkeringsutredning som nu genomförs i kommunen.

• Alingsås 400-års jubileum samt Lights in Alingsås 20 år.
Angelica Larsson, projektledare för 400-årsjubiléet och Lights, berättar om planerna för årets stora evenemang och hur dessa kommer att synas i stadskärnan.

 

Tid, plats och anmälan

Tid: Den 25 april kl. 08.00-09.30, Frukostmingel från kl. 07.30
Plats: Saga Bio, Nygatan 21, Alingsås
Anmälan: Anmälan görs till naringsliv [at] alingsas [dot] se senast den 19 april eller genom att klicka här.

 

Vi bjuder på frukost! Meddela ev. specialkost.

 

Varmt välkommen!

Tillhörande information