Generationsväxling eller ägarskifte inom gröna näringar - i praktiken

Den 21 maj arrangerar samverkansplattformen LAB190 ett seminarium som fokuserar på generationsväxling och moderna affärsmodeller inom gröna näringar. Blir du nyfiken är den här inspirerande eftermiddagen för dig!

Är du nyfiken på moderna affärsmodeller inom gröna näringar, jordbruk och lantbruk? Vill du lära dig mer om hur ett andelsjordbruk fungerar och bli inspirerad av vad det finns för kreativa möjligheter för din företagsidé? Under kommande år står näringslivet inför en stor generationsväxling och här finns en spännande möjlighet för dig som fångar den.

Välkommen till en eftermiddag som riktar sig till dig som antingen funderar på att ta över eller köpa ett företag, eller till dig som vill börja planera för ägarskifte och generationsväxling. Seminariet ger inblick i hur du kan tänka kring ett ägarskifte och hur du kan finansiera din affärsidé. Dessutom kommer du ta del av hur ett lokalt företag har gjort för att göra sin idé till verkstad.

Datum: 21 maj 2019
Tid: 16.00-19.00
Plats: Utbildningens Hus, Östra Ringgatan 16, Alingsås
Anmälan: klicka här

PROGRAM:
16.00-16.20 Introduktion av LAB190 och EU-partnerskapet Climate Kic.
16.20-17.40 Att tänka nytt och ta över gammalt. Om nya affärsmodeller och generationsväxling inom
gröna näringar. Helena Börjesson, LRF Konsult.
17.40-18:00 Fika
18:00-18:20 Andelsjordbruk, market gardening och KRAV på bra mat. Olle Olsson, Lilla jordbruket.
18:20-18:50 Hur kan jag finansiera min affärsmodell? Anna Bergengren, Almi Väst.
18:50-19:00 Avslut

Varmt välkommen!

Sprid gärna inbjudan till dina kollegor. Vi kommer även direktsända seminariet via videolänk. Vid intresse kan du kontakta Anna Davidsson, näringslivsstrateg på Alingsås kommun, anna [dot] davidsson [at] alingsas [dot] se, 0322-61 69 01 för mer information.

Seminariet arrangeras av Alingsås kommun i samarbete med LAB190 – en samverkansplattform för att skapa ett modellområde för hållbar utveckling. Vi fokuserar på gröna näringar, hållbar besöksnäring och infrastruktur för att binda ihop landskapet mellan Hjällbo och Nossebro.

Tillhörande information