Företagslotsen guidar dig i hamn

För att underlätta för dig som företagare i din kontakt med kommunen så finns vår företagslots. Tanken är att kontakten med kommunen på det här sättet ska bli både enklare och gå snabbare.

Tillståndsärenden, etableringar och bygglov. Det finns många olika frågor som gör att man som företagare behöver kontakta kommunen och inte sällan är det flera olika enheter man kan behöva ta kontakt med. Därför finns kommunens företagslots och tanken är att han ska underlätta din kontakt med kommunen. Företagslotsen – som i Alingsås fall heter Christoffer Zevin – ska fungera som en väg in och spindeln i nätet när det gäller den här typen av näringslivsfrågor. Målet är att ett samtal med honom leda till färre myndighetskontakter och kortare handläggningstider. 

— Jag finns här för att underlätta företagarens vardag och kontakt med kommunen. När man till exempel står i begrepp att starta upp ett nytt företag kan man ha många olika frågor som rör flera olika delar av kommunens arbete. Då tycker jag att man ska höra av sig till mig, för att bolla och få svar på hur man på bästa sätt kan komma vidare framåt, förklarar Christoffer Zevin.

En av de som varit i kontakt med Alingsås kommuns företagslots är Alice Knap som tillsammans med sin man driver det nystartade påläggsföretaget HUJ!, som tillverkar växtbaserade pålägg. Efter kontakten med Christoffer Zevin har både tjänstemän och politiker hunnit besöka dem.

— Jag har upplevt ett genuint intresse från kommunen kring vilka behov ett litet företag har, vilka utmaningar vi ser och hur de kan stötta näringslivet i Alingsås. Jag tror att en fördel med att vara en del av en medelstor kommun är att det blir lite mer personligt och att man inte försvinner i mängden som företagare, säger Alice Knap som är nöjd med den hjälp kommunen kunnat erbjuda.

Att söka råd och stöd från Alingsås företagslots kostar inte dig som företagare något och ett av målen är att du med en gång ska hamna rätt och få en klar bild om vad som är rimligt att genomföra.

 — Jag brukar säga att jag jobbar med att förenkla vardagen. Det finns så fantastiskt många kompetenta företagare och intressanta idéer i vår kommun när det gäller näringslivet och det känns bra att få vara en del av det. Våra företag är ju en del av det som driver kommunen framåt och vi vill hålla vägen de färdas på i så bra skick det bara går.

 

Välkommen att kontakta din företagslots Christoffer Zevin på tfn: 0322.61 69 18 eller mejla christoffer [dot] zevin [at] alingsas [dot] se.