Stöd och vägledning

Hjälp, stöd och rådgivning

Det finns ett rikt utbud av stöd och information för den som vill starta, ta över och driva företag. Ett flertal organisationer, myndigheter och bolag driver verksamhet med syfte att stödja nyföretagande. Här är en förteckning på några av dessa.

Yesbox

Yesbox är Göteborgs nya mötesplats för entreprenörer och innovatörer. Och nyföretagare. Och såklart alla andra som har en affärsidé de vill utveckla. Hit kan du komma och testa dina tankar och bolla dem med andra, få inspiration och professionell stöttning för att ta nästa steg. Yesbox har verktygen för att ge dina idéer och innovationer vingar.

Coompanion

Hos Coompanion kan ni få stöd om ni vill förverkliga drömmen om att starta företag - tillsammans. Coompanion har expertis inom kooperativt företagande och arbetar med företag inom alla branscher. Här får ni stöd från idé till framgångsrikt företag.

Hos Coompanion kan ni till exempel få hjälp med, kostnadsfri nyföretagarrådgivning, information och utbildning utifrån era behov, kunskap om hur man startar ett kooperativt företag och vilka företagsformer du kan välja, kunskap för att utveckla ditt företag.

Bolagsverket

Alla företagsformer utom enskild näringsidkare måste registreras hos Bolagsverket för att kunna starta sin verksamhet. Vill du som enskild näringsidkare skydda ditt företagsnamn behöver dock även du registrera dig hos Bolagsverket.

ALMI Företagspartner Väst

Almi Företagspartner kan hjälpa dig med extra lån om bankens lån inte räcker till. Bedöms din affärsidé som kommersialiserbar, det vill säga möjlig att tjäna pengar på, har du möjlighet att få extra finansiering av Almi. Ta kontakt med Almi för att ta reda på vilken av deras olika finansieringsformer som passar dig.

Arbetsförmedlingen

Du kan få ett startbidrag av Arbetsförmedlingen som heter Stöd till start av näringsverksamhet. Detta ges främst till arbetslösa som har goda förutsättningar att starta och driva egen verksamhet som bedöms kunna bli lönsamma. Du måste ha fyllt 25 år för att få bidraget.

Lokala Företagarföreningar

För att driva ett företag behöver du ett nätverk. I Alingsås kommun finns många företagarföreningar som kan hjälpa dig att bygga upp nätverket för din verksamhet. 

Tillhörande information