Näringsliv, företag

Aktuellt

Bild på inköpsansvarig och tf VD Johan Sjöö
2017-10-11
Sollebrunns Betongelement fortsätter att expandera. Nu köper man grannfastigheten och dessutom tillträder Per Antonsson som ny vd den 1 november. - En jätterolig resa som fortsätter, säger Johan Sjöö, inköpsansvarig och tillförordnad vd.
Bild på svetsare
2017-10-11
I januari startar en ettårig vuxenutbildning i Svets- och plåtteknik i Alingsås. Campus Alingsås är anordnare och utbildningen är förlagd till lokaler i anslutning till Alströmergymnasiet.
Bild från besök i Portugal
2017-10-10
Utbytesprogram för ungdomar, möjligheter för företag att knyta kontakter och inspiration till nya samarbeten står på agendan när Alingsås får besök i oktober av Santa Maria da Feiras i Portugal.
Bild på Alströmergymnasiet
2017-10-10
Alströmergymnasiet och Alingsås Business Center fördjupar samarbete för att skapa naturliga kopplingar mellan skola och näringsliv.
Bild på lastbil
2017-10-10
Ny tillbyggnad ger plats åt nya kundsatsningar och fler fasta jobb för Alingsåsföretaget Alf Pettersson AB. Fabs bygger ut sin fastighet på Borgens gata med drygt 1200 m2 för att möta industriföretagets behov.
Bild på Linda Bentzing
2017-10-10
Bjärkedagen har blivit ett årligt återkommande evenemang som lockar mycket folk till torget i Sollebrunn. Årets höjdpunkt på scenen var Linda Bengtzing som underhöll med både egna låtar och några covers. - Det blev väldigt lyckat, till och med vädret var med oss, säger Peter Ribbing, aktiv i Bjärkedagskommittén och dagens konferencier.
2017-10-10
Nu har vi nått botten på Svenskt näringslivs ranking, eller hur? Så inledde jag min krönika för ett år sedan. Nu vet vi svaret; raset har bromsats in. Det sammanfattande omdömet av företagsklimatet i enkätundersökningen minskade marginellt från 2.9 till 2.84.
Bild på svetsare
2017-09-26
2017 års ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner är här. Rankingen grundar sig på det resultat som presenterades i våras. Statistik från Svenskt Näringsliv och statistik från SCB och UC vägs samman och skapar tillsammans rankingen.
Nyföretagardagen
2017-09-18
Kom till nyföretagardagen. Här får du inspiration och information kring att starta och driva företag. Inspireras av våra föreläsare som berättar om sina erfarenheter som entreprenörer.
  • Business region Göteborg
  • Kalendarium