Näringsliv, företag

Aktuellt

2018-08-06
På frukostmötet Before Work är står nätverkandet i fokus. Träffen syftar till att företag, politiker och kommunala tjänstemän i Alingsås i större utsträckning skall lära känna varandra bättre. Vid varje tillfälle står ett företag, en organisation eller förvaltning som värd. Först ut på höstterminen är Kronan Företagscenter den 11 september.
växa-stödet
2018-06-21
Många företag som i dag är stora arbetsgivare och motorer i samhällsekonomin har en gång varit små. Det är ett stort steg att anställa sin första person och kostnaden gör att många tvekar. Regeringen har därför infört ett Växa-stöd för dig som vill anställa din första medarbetare.
Arbetsmarknadsprognos
2018-06-12
Den 25 september vill vi på Alingsås Business Center tillsammans med Arbetsförmedlingen i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga än en gång bjuda dig på frukost och en uppdatering om det senaste på den lokala arbetsmarknaden - med en regional utblick.
starta eget
2018-06-11
I september startar återigen den populära Starta Företag-kursen som finns till för dig som funderar på att starta företag, har idéer som du vill realisera eller precis har startat företag. Kursen innehåller sju matnyttiga kurstillfällen som ger dig grundläggande affärskunskap och kontakter som är oerhört viktiga i nyföretagarfasen.
lab190
2018-06-11
I arbetet med besöksnäringsutveckling längs väg 190, bjuder LAB190 tillsammans med Hela Sverige ska leva in till informationsträffar om vad en grön lokalekonomisk analys är. Det som förkortas LEA är en konkret metod för att kartlägga vilka resurser och vilka utvecklingsmöjligheter som finns lokalt. Ett bra (och spännande!) underlag för besöksnäringsutveckling i området.
Bild på en svetsare
2018-01-12
Alingsås företag befinner sig mitt i en högkonjunktur, nyföretagsamheten är stark och efterfrågan på medarbetare med relevant kompetens är stor. Samtidigt visar Svenskt Näringslivs ranking att företagarnas förtroende dalar. Kommunen behöver vidta åtgärder för att få ett bättre företagsklimat. Nu går Alingsås och Svenskt Näringsliv samman i ett gemensamt utvecklingsprojekt för att vända trenden.
  • Business region Göteborg
  • Kalendarium