Näringsliv, företag

Aktuellt

2019-06-24
Under september och oktober får du som är nyfiken på att starta eget möjlighet att delta på ett antal träffar som ökar möjligheterna för dig att nå de drömmar du har med din affärsidé. Välkommen på en seminarieserie du inte bör missa!
2019-06-19
Samverkansplattformen LAB190 kopplar samman stad och land längs väg 190 med fokus på gröna näringar, hållbar besöksnäring och infrastruktur i landskapet från Hjällbo till Nossebro. Den 3 september anordnar LAB190 ett resande seminarium med buss och ett flertal stopp hos aktörer längs vägen.
2019-06-19
Riksdagen har röstat igenom om en ny tobakslag som gäller från och med den 1 juli. Den innehåller tre olika delar, däribland det utökade rökförbudet som gäller för b.la. uteserveringar, lekplatser och offentliga entréer.
2019-06-18
Varje år tar Business Region Göteborg fram Fakta & Statistik som är den mest omfattande statistiska sammanställningen av näringslivets utveckling i Göteborgsregionen. Där hittar du mängder av intressanta fakta om näringslivet i Göteborgsregionen.
2019-05-29
I juni månads nyhetsbrev flaggar Alingsås kommuns turism- och evenemangschef Pierre Åkerström upp aktiviteter som han gärna ser en samverkan kring. Dessutom kan du som företagare få tips om ekonomiska medel att söka, möjlighet att bli radiokändis och uppdatera dig om vad Näringslivsrådet har på gång. Trevlig läsning!
2019-05-29
På Näringslivsrådets sista sammankomst för våren lades fokus på att utvärdera Näringslivsforum och den senaste tidens enkätundersökningar av företagsklimatet. Är du intresserad av att veta mer om Näringslivsrådet och vilka frågor som behandlas kan du läsa mer om det här.
2019-05-24
Känner du till en skola, ett företag eller en yrkeslärare som gör det där lilla extra för att arbetslivet ska finnas med i skolan? Eller kanske arbetar du själv på en skola eller ett företag som du tycker förtjänar att uppmärksammas för era initiativ? Hjälp oss hylla och uppmärksamma dem genom att nominera dem till Utmärkelsen – regionens pris för bästa samverkan mellan skola och arbetsliv.
2019-05-24
Företagens samlade uppfattning om näringsklimatet i Alingsås kommun är lite bättre mot föregående år. Det är första gången sen 2008 resultatet har förbättrats. När det gäller uppfattningar om upphandlingar, infrastruktur, IT och telnät ligger Alingsås kommun över eller som rikssnittet och uppfattningen om tillämpning av lagar och regler, service, information och dialog ligger under rikssnittet.
2019-05-21
Som en del av Alingsås 400-årsjubileum söker vi nu företagare från hela kommunen som vill vara med och berätta sin historia i en serie radiosändningar där vi sätter kommunens näringsliv och företagare i fokus.
  • Business region Göteborg
  • Kalendarium