Fantasin har flödat i Blockingsås

En hamburgerrestaurang i Nolhaga, nöjespark och akvarium vid Gerdsken, nya bostäder med takterasser vid Säveån och tunnelbana genom Nolhaga berg. Blockingsås, Alingsås tätort i Minecraft, har bjudit på många kreativa och innovativa skapelser.

nöjespark och akvarium vid GerdskenNöjespark och akvarium vid Gerdsken

En hamburgerrestaurang i Nolhaga, nöjespark och akvarium vid Gerdsken, nya bostäder med takterasser vid Säveån och tunnelbana genom Nolhaga berg. Blockingsås, Alingsås tätort uppbyggd i Minecraft, har bjudit på många kreativa och innovativa skapelser.

Projektet, som startade på Barnens ljuskväll den 29 oktober och pågick fram till den 13 november, är nu sammanställt och kommunen har tagit del av spelarnas skapelser.

 – Ca 200 unika spelare har spelat Blockingås, som haft över 700 inloggningar under de två veckor projektet var igång. Men då räknar vi inte in de som laddat hem spelet och spelar hemma. Dessa har vi ingen statistik på, säger Ola Setterby, avdelningschef på samhällsbyggnadskontoret. 

Blockingsås har skapats genom att Alingsås kommuns kartdatabas översatts till spelet Minecraft. Spelarna har kunnat välja mellan att antingen ladda ner Blockingsås till sin dator och spela off-line eller spela online tillsammans med andra spelare.

 – Förhoppningen med Blockingsås var att våra yngre kommuninvånare skulle få upp ögonen för samhällsplanering och en insikt om att de kan vara med och påverka stadens utveckling. Att döma av spelarnas skapelser och hur de har agerat tillsammans tycker jag att vi åstadkommit det, avslutar Ola Setterby.

Ett urval av skapelserna i Blockingsås hittar du i bifogad pdf.

Kommentarer från några spelare:

Tilde 10 år 
”Coolt att man byggt upp en hel stad!”

Lova 10 år 
”Väldigt roligt att man kunde träffa andra spelare och se vad de har byggt! Kul att gå runt i en stad i Minecraft och man känner igen sig t ex i Nolhaga.”

Alva 13 år 
”Det roligaste var att träffa andra spelare och att det var en hel stad att spela i! Kul att kunna testa sig fram hur saker skulle kunna vara. Synd att det inte pågick längre.”

Ellen 8 år
”Det roligaste var att man kunde ändra saker, att få bygga vad man vill. Behöver inte vara som det ser ut på riktigt. Det var en som hjälpte mig att bygga lekplatsen!”

Nedladdningsbar värld

Servern är inte tillgänglig för tillfället. Vi kommer sannolikt använda denna i kommande projekt, kanske med en lite annan inriktning. Dock kan ni fortfarande ladda hem världen till era egna datorer och spela på egen hand. Länken till Blockingsås hittar ni här: Blockingsås