1 Driftstörningar

Textilslöjdslärare åk. 3-6 till Noltorpsskolan

Om arbetsplatsen

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och anpassad grundskola åk F-9. Sammanlagt är vi ca 1100 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barns och elevers lust att lära och möjlighet att lyckas.

Noltorpsskolan är en stor skola som har cirka 525 elever i förskoleklass till årskurs 6. Skolan ligger i centrala Alingsås, vackert inbäddad i naturen, är fri från störande trafikleder och alla årskurser har sin egen ingång vilket ger ett lugn på skolan. I skolan finns också Anpassad grundskola. I augusti är hela skolan färdigbyggd då de nya slöjdsalarna, musiksal med mera invigs. Framför skolan kommer konstverket "Tänka ihop" står som en symbol för skolan; en skola där vi tänker ihop och utvecklas för framtiden.

Vi söker nu dig som vill arbeta som textilslöjdslärare i åk. 3-6 hos oss!

På https://www.alingsas.se/naringsliv-och-arbete/jobb/vart-erbjudande-2/ kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

I rollen som textilslöjdslärare planerar och genomför du undervisning för elever i årskurserna 3-6 i ämnet textilslöjd. I din undervisning tar du hänsyn till elevers olika behov och ger dem stöd och stimulans. I tjänsten ingår även att kontinuerligt dokumentera och följa upp elevernas utveckling och lärande.

Arbetet som slöjdlärare är kreativt, omväxlande och ställer krav på ett lösningsinriktat förhållningssätt.

Tillsammans med arbetslaget ansvarar du för varje elevs kunskapsmässiga och sociala utveckling, samtidigt som du är trygg och stabil samt bidrar till nytänkande och kreativitet. Du följer kontinuerligt upp och utvärderar din egen undervisning. Du arbetar utifrån ett systemiskt förhållningssätt och verkar för att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i textilslöjd åk. 3-6. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av likande arbetsuppgifter.

Du har goda kunskaper om läroplanen och de dokument som styr skolans verksamhet. Du har förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift, har grundläggande datorvana och kan strukturera samt organisera arbetet på ett bra sätt. Du är väl förtrogen med dokumentation och bedömning samt digitala läroverktyg såsom Unikum, G Suite, Google Drive och Arena.

För att trivas i rollen ser vi att du uppskattar att arbeta tillsammans med andra, är engagerad och gillar nya utmaningar. För att lyckas i rollen behöver du ha en väl utvecklad pedagogisk förmåga. Du har god förståelse för hur elever tar till sig kunskap och om olika förutsättningar för lärande. Du känner stolthet för ditt arbete och vill göra skillnad tillsammans med oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde: Efter överenskommelse

Övrig information

Tjänstens omfattning är 80%.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Sök jobbet
Arbetsplats
Alingsås kommun
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Yrkeskategori
Pedagogiskt arbete
Sista ansökningsdag
Omfattning
Deltid
Lön
Efter överenskommelse
Referensnummer
C193321
Antal tjänster
1

Linda Andersson

Rektor
Direkt0322-616912

Facklig representant nås via kommunens växel