Specialpedagog till Alströmergymnasiet

Om arbetsplatsen

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, fritidsgårdar, kulturskola, konst- och kulturverksamhet, bibliotek, museum, konsthall, turisminformation, evenemangsverksamhet, anläggningar, Nolhaga Parkbad samt föreningsstöd. Inom hela förvaltningen arbetar idag cirka 420 medarbetare.

Alströmergymnasiet i Alingsås kommun är en gymnasieskola med cirka 1250 elever fördelade på 12 nationella program, anpassad gymnasieskola samt introduktionsprogrammen där också språkklasser för nyanlända elever ingår. Utbildningsverksamheten är indelad i sju sektorer med en rektor som chef i varje sektor och tillsammans är vi drygt 220 medarbetare.

Som specialpedagog kommer du vara en del av skolans elevhälsoteam som idag består av skolkuratorer, specialpedagoger, skolsköterskor och skolpsykolog. Vi har även tillgång till skolläkare.

Vi är en grupp som trivs ihop och arbetar prestigelöst och stöttande gentemot varandra.

På https://www.alingsas.se/naringsliv-och-arbete/jobb/vart-erbjudande/ kan du läsa mer om dina förmåner som medarbetare hos oss.

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog blir du en del av elevhälsoteamet (EHT) tillsammans med kurator, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare samt rektor. I dina arbetsuppgifter ingår främst:

• Att vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor för elever, föräldrar, personal och andra yrkesutövare.

• Genomföra pedagogiska utredningar utifrån elevens hela skolsituation och analysera möjligheter och hinder på organisations-, grupp- och individnivå.

• Delta i arbetet med att upprätta, genomföra och utvärdera åtgärdsprogram i samverkan med skola och hem.

• Genomföra coachande samtal med elever genom exempelvis studieplanering och studieteknik.

• Medverkan vid organisering av lovskola.

• Handleda arbetslag i olika pedagogiska frågor, både på grupp- och individnivå.

• Delta på EHT-möten inom respektive sektor på skolan.

• Samverka med socialtjänst, logopedmottagning, BUP, grundskola med flera.

• Arbeta tillsammans med skolans ledning och därmed bidra till verksamhetens pedagogiska utveckling. Du bidrar till att utveckla gynnsamma rutiner för samarbete med pedagoger och övrig elevhälsopersonal.

• Utveckla pedagogisk mångfald inom verksamhetens ram.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är examinerad specialpedagog och har erfarenhet av att arbeta i gymnasieskolan på organisation, grupp- och individnivå. Du förväntas ha tidigare erfarenhet av att handleda personal samt har lätt för att bygga förtroendefulla relationer och är van vid att samverka med flera olika professioner.

Ett krav är att du har kunskap och erfarenhet av att följa upp och utvärdera extra anpassningar, genomföra pedagogiska kartläggningar samt upprätta och utvärdera åtgärdsprogram. Du har god IKT kompetens och bidrar till skolans kompetensutveckling inom det specialpedagogiska området.

I rollen som specialpedagog hos oss är det viktigt att du har förmågan att möta elevers olika behov med hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du väljer att se möjligheter istället för hinder, har en öppen attityd och ett inkluderande förhållningssätt.

I arbetslaget är du trygg, stabil och en entusiastisk medarbetare. Du har en god förmåga att samarbeta och skapa goda och förtroendefulla relationer med både elever, kollegor och föräldrar.

Anställningens omfattning

Tillträde: Efter överenskommelse

Övrig information

På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

Tjänsten är en semestertjänst, alternativt uppehållstjänst.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Sök jobbet
Arbetsplats
Alingsås kommun
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Yrkeskategori
Pedagogiskt arbete
Sista ansökningsdag
Omfattning
Heltid
Lön
Efter överenskommelse
Referensnummer
C182959
Antal tjänster
1

Annica Garpebring

Rektor /Elevhälsochef

Stefan Achilles

Sveriges lärare