Specialistundersköterskor till hemtjänsten

Om arbetsplatsen

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På vård- och omsorgsförvaltningen är vi idag cirka 1400 medarbetare som med vår samlade kunskap och yrkesvana ger alingsåsarna omsorg och sjukvård i hemmet eller på våra boenden. Vi möter våra brukare, anhöriga och kollegor med öppenhet, engagemang och respekt och tillsammans arbetar vi för att skapa en god arbetsplats för alla.

Arbetsuppgifter

Att arbeta som specialistundersköterska hos oss innebär att du har ett särskilt uppdrag inom enheten för att öka kvalitén för brukare och medarbetare. I tjänsten ingår att bistå enhetschefen i utvecklingsarbete för att förbättra vår verksamhet samt att hålla i handledning och utbildningar för omvårdnadspersonal inom till exempel demens, psykiatri, digitalisering,
anhörigstöd. Du har en central roll i enhetens teamsamverkan. Administrativ planeringstid ingår i ditt uppdrag.

Arbetet som specialistundersköterska inom hemtjänsten innebär även att arbeta i brukarnära i verksamheten. Verksamhetens behov avgör hur mycket tid som avsätts för detta uppdrag, fördelningen av tid beror på verksamhetens behov och kan komma att ändras över tid. Som specialistundersköterska är du drivande i verksamhetens pedagogiska arbete och har god kompetens, ett gott förhållningssätt och etisk kompetens i möten med såväl brukare som anhöriga. Din uppgift tillsammans med enhetschef och kollegor blir att driva och skapa en verksamhet som är attraktiv både för våra brukare och för medarbetarna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad specialistundersköterska med relevant specialistutbildning och har ett stort engagemang för omsorgsarbetet. Du har minst två års erfarenhet av undersköterskearbete. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Du har ett salutogent arbetssätt, är lyhörd och engagerad på ett sätt som skapar möjligheter och förutsättningar för både brukare och kollegor. Du skall ha en god förmåga att se helhet och sammanhang och samtidigt kunna ta hänsyn till enskilda personers behov. Det är av stor vikt att du har god samarbetsförmåga och kan delge information och idéer, såväl muntligt som skriftligt, på ett pedagogiskt sätt. Du anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde: Efter överenskommelse

Övrig information

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Sök jobbet
Arbetsplats
Alingsås kommun
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Yrkeskategori
Hälso- och sjukvård
Sista ansökningsdag
Omfattning
Heltid
Lön
Efter överenskommelse
Referensnummer
C192992
Antal tjänster
5

Pia Pettersson

Enhetschef

Anneli Sporrong

Kommunal