Sommar-/timvikarier till enhet Boende

Om arbetsplatsen

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa, personer i behov av försörjningsstöd samt stöd på grund av våld i nära relation. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning stöd och arbete samt avdelning administration. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, utveckling och ständiga förbättringar leder oss framåt.

Vi söker nu semester- och timvikarier till enhet Boende inom socialförvaltningen. Enheten består av ett stödboende för socialt utsatta personer med exempelvis beroendeproblematik och ett socialpsykiatriskt grupp/serviceboende för personer med samsjuklighet.

Arbetsuppgifter

I rollen som stödpedagog/behandlingspedagog arbetar du tillsammans med dina kollegor i det direkta arbetet med de boende. Du har ansvar att stödja de boende och tillsammans skapa en meningsfull vardag. Du arbetar utifrån det uppdrag som vi är ålagda att arbeta kring samt följa upp insatserna tillsammans med den boende.

Målet är den boendes välbefinnande, integritet och självbestämmande. I arbetet ingår att ha stödsamtal, upprätta genomförandeplaner, stödja i vardagsbestyr samt att vara närvarande i de boendes vardag. Vi har även ett ansvar att ha uppsökande insatser. I tjänsten ingår läkemedelshantering efter godkänd delegering.

Du och dina kollegor arbetar tillsammans för att skapa en vardag för de boende där inflytande och delaktighet är det centrala i det vardagsnära arbetet. Att stärka den enskildes egna resurser och möjligheter till förändring är andra nyckelord som genomsyrar vårt arbete. Du ska i din roll ta initiativ, sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat. Verksamheterna är bemannande dygnet runt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad eller som håller på att utbilda dig till social-/behandlingspedagog alternativt innehar annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare erfarenhet av psykosocialt arbete med vuxna, missbruk och psykisk ohälsa är meriterande.

B-körkort krävs i tjänsten.

För att lyckas i rollen är du trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Vi ser också att du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

För att trivas i rollen tror vi att du ser teamarbete och samverkan som en förutsättning för att lyckas i arbetet. Att skapa delaktighet och stärka individens egna resurser genom kreativa lösningar. Vidare ser vi att du har god förmåga att dokumentera och uttrycka dig i tal och text samt god datorvana. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde: Efter överenskommelse

Övrig information

Intervjuer sker löpande.

Varierande arbetstider. Arbetet förläggs även på helg och kvällar.

På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Sök jobbet
Arbetsplats
Alingsås kommun
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Yrkeskategori
Socialt arbete
Sista ansökningsdag
2024-03-10
Omfattning
Timavlönad
Lön
Efter överenskommelse
Referensnummer
C177380
Antal tjänster
5

Bengt Lassen

Enhetschef

Helen Arvidsson

Vision