2 Driftstörningar
sv Swedish

Personlig assistent

Inom personlig assistans anpassar vi stöd, omsorg och omvårdnad utifrån det individuella behovet bland annat genom att motivera och ge stöd med exempelvis strukturering av vardagen samt hitta/följa rutiner, laga mat, städa, tvätta kläder, personlig hygien, stötta/assistera brukaren vid genomförande av inbokade aktiviteter och utföra medicinska insatser på delegation från sjuksköterska.

Du kommer också att samverka med både interna och externa parter som är nyckelpersoner i brukarens liv. Du kommer även att föra dokumentation digitalt utifrån gällande lagstiftning, upprättade genomförandeplaner samt avvikande händelser.

Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilket hjälpbehov brukaren/individen har. Dina arbetstider kommer att vara oregelbundna och vi använder oss av systemet TimeCare för bemanning och schemaläggning.

Sök jobbet
Arbetsplats
Alingsås kommun
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Yrkeskategori
Socialt arbete
Sista ansökningsdag
2022-11-29
Omfattning
Heltid
Lön
Efter överenskommelse
Referensnummer
A1175009
Antal tjänster
1

Om arbetsplatsen

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På vård- och omsorgsförvaltningen är vi idag cirka 1400 medarbetare som med vår samlade kunskap och yrkesvana ger alingsåsarna omsorg och sjukvård i hemmet eller på våra boenden. Vi möter våra brukare, anhöriga och kollegor med öppenhet, engagemang och respekt och tillsammans arbetar vi för att skapa en god arbetsplats för alla.

Personlig assistans och stöd är en enhet med grundläggande uppdrag att utifrån gällande LSS-lagstiftning utföra insatser för personer med funktionsnedsättning och som har ett beslut om personlig assistans eller ledsagarservice. Insatserna utförs utifrån en genomförandeplan som upprättats tillsammans med brukaren.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har slutförd stödassistentutbildning, vård- och omsorgsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även tidigare erfarenhet av att arbeta med personer med totalt omvårdnadsbehov på tidig utvecklingsnivå.

Du är väl förtrogen med digitala plattformar samt erfarenhet av att dokumentera i system. Du har förmåga att delge information och idéer, såväl muntligt som skriftligt samt uttrycker kärnan i ett argument på ett tydligt sätt utifrån dina egna språkliga förutsättningar. Du anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation. Kommunikation med brukare, närstående och medarbetare sker på ett empatiskt, lyhört och respektfullt sätt.

För att trivas i rollen är du trygg och agerar ansvarsfullt och självständigt med ett tydligt brukarfokus. Du handlar enligt fattade beslut, planer och riktlinjer samt medverkar till att de upprättas och följs upp. Du har förmåga att lyssna på och skapa dig en förståelse för de människor du möter i din yrkesroll och trivs med att samarbeta. Du är även intresserad av att vara med att fortsätta bygga upp vår verksamhet och är flexibel vid förändrade omständigheter i ditt arbete.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet

Anställningens omfattning

Tillträde: Efter överenskommelse

Övrig information

På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Emelié Christensson

Enhetschef