1 Driftstörningar

Kundsamordnare till avfallsavdelningen

Om arbetsplatsen

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar fler än 180 medarbetare med infrastruktur och miljöskydd i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, parkeringsplatser, allmänna platser, parker, avfallshantering samt reningsverk och vattenverk. Vårt ansvarsområde inkluderar även trafiksäkerhet, tillgänglighet, trygghet och en för invånarna i övrigt god miljö, samt myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen där tillsyn och förebyggande arbete står i fokus.

Hos oss på avfallsavdelningen arbetar omkring 35 medarbetare. Vi ansvarar för insamling av hushållens avfall samt driver två återvinningscentraler, en omlastningshall samt en deponi.

Den 1 jan 2024 tog kommunerna över ansvaret för insamling av förpackningar. Tidigare låg detta ansvar hos producenterna och sköttes framförallt via återvinningsstationer. I och med det nya kommunala ansvaret har man även tagit beslut om att den fastighetsnära insamlingen ska vara fullt utbyggd till 2027. I Alingsås har vi redan tagit beslut om fastighetsnära insamling av förpackningar från villahushåll men när det gäller våra flerbostadshus har man låtit fastighetsägarna själva avgöra om man vill ha fastighetsnära insamling eller ej samt stått för kontakten med entreprenören som sköter denna typ av tjänster. Alingsås kommun behöver därför arbeta mer aktivt gentemot våra flerbostadshus för att uppnå full sortering fram till år 2027.

Därför behöver vi utöka vår verksamhet och söker nu dig som vill arbeta som kundsamordnare på avfallsavdelningen!

På https://www.alingsas.se/naringsliv-och-arbete/jobb/vart-erbjudande-2/ kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

I rollen som kundsamordnare arbetar du med att ta fram underlag samt uppsöka fastighetsägare och hjälpa dem i deras utformning av avfallsutrymmen. Underlaget som ska tas fram är bland annat en uträkningsmodell som hjälper kunden att dimensionera sitt avfallsutrymme samt guida dem till vilka aktörer man kan vända sig till för att få tjänsten utförd. Utförandet av tjänsten kommer fram till 2027 skötas av auktoriserade aktörer som Alingsås kommun har godkänt.

Utöver kontakt med flerbostadshusägare kommer du i rollen som kundsamordnare även ha fokus på att underlätta för verksamheter som sorterar ut matavfall i stor skala så som skolor och äldreboenden. Även här innebär tjänsten en uppsökande verksamhet genom platsbesök hos kund och på ett pedagogiskt sätt visa på hur sortering av de olika fraktionerna ger större miljönytta, bättre arbetsmiljö och positiv påverkan på ekonomin kring avfall.

Det är en kundinriktad roll som innebär många externa kontakter och besök, men även internt arbete för att utveckla verksamheten.

Kundsamordnaren rapporterar till avdelningschefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst gymnasiekompetens samt erfarenhet av liknande arbete, försäljning eller marknadsföring. Det är meriterande om du har erfarenhet från avfallsbranschen eller kommunal förvaltning.

Vi söker dig som har ett stort kundfokus och intresse av att värna kundrelationer. Du har ett miljöintresse, och är kvalitetsmedveten och utvecklingsinriktad med kundens och verksamhetens bästa i fokus. Tjänsten innebär mycket kontakter både internt och externt viket innebär att du behöver ha lätt för att samarbeta, ha god social kompetens och vara en god kommunikatör. Personliga egenskaper väger tungt i denna tjänst.

Du behöver ha goda kunskaper i Officepaketet.

Tjänsten kräver körkort klass B.

Anställningens omfattning

Tillträde: Efter överenskommelse

Övrig information

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Sök jobbet
Arbetsplats
Alingsås kommun
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Yrkeskategori
Försäljning, inköp, marknadsföring
Sista ansökningsdag
Omfattning
Heltid
Lön
Efter överenskommelse
Referensnummer
C191871
Antal tjänster
1

Facklig representant nås via kommunens växel

Jeanette Hartung

Avdelningschef
Direkt0322617012