Ängabogårdens korttidsboende söker nattpersonal

Om arbetsplatsen

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På vård- och omsorgsförvaltningen är vi idag cirka 1400 medarbetare som med vår samlade kunskap och yrkesvana ger alingsåsarna omsorg och sjukvård i hemmet eller på våra boenden. Vi möter våra vårdtagare, brukare, anhöriga och kollegor med öppenhet, engagemang och respekt och tillsammans arbetar vi för att skapa en god arbetsplats för alla.

Ängabogårdens korttidsboende är ett boende som är beläget i stadsdelen Ängabo i centrala Alingsås. Vi erbjuder korttid till brukare som under en tidsbegränsad period är i behov av vård och omsorg samt växelvårdboende. Vårt korttidsboende ligger i ett lugnt område med närhet till natur. Vi erbjuder även boende till de som har en demenssjukdom.

Till korttidsenheten på Ängabogården kommer individer som behöver stöd under en begränsad tid. Enheten är inriktad på personer med demens- och somatisk sjukdom samt de som har rehabiliteringsbehov. På enheten finns också palliativa platser för vård i livets slutskede.

Växelvård kan beviljas för personer som vårdas av anhörig, för att den som vårdar behöver stöd/avlastning. Vilket innebär att man växelvis vistas hemma respektive på ett korttidsboende. Där det erbjuds en lugn och trivsam miljö med trygg omvårdnad.

Nu söker vi på Ängabogårdens korttidsboende en lagspelare till team natt!

Arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor är du en nyckelperson i nätverket runt den enskilde. Arbetet är omväxlande med varierande arbetsuppgifter. Arbetet utgår från myndighetsbeslut med tydliga mål utifrån individens unika behov.

Vi arbetar utifrån gällande riktlinjer och lagstiftning. Du och dina kollegor arbetar tvärprofessionellt och samverkar gränsöverskridande med arbetsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterska samt biståndshandläggare för att ge en personcentrerad vård och omsorg.

I arbetsuppgifterna ingår daglig dokumentation enligt gällande lagstiftning i digitala system. Insatserna samt omvårdnadsarbetet för den enskilde dokumenteras kontinuerligt. Du upprättar och uppdaterar löpande genomförandeplaner. Du arbetar självständigt och även i team.

Vi arbetar utifrån Alingsås kommuns värdegrund; öppenhet, engagemang och respekt. Detta genomsyrar det dagliga arbetet. Vi välkomnar nya perspektiv och idéer i den dagliga dialogen där fokus är brukarens behov, önskemål och välmående. Vår strävan är att skapa en meningsfull vardag för våra brukare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska, har relevant gymnasiekompetens motsvarande omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta med individer med omfattande omvårdnadsbehov samt delegerade hälso- och sjukvårdsinsatser. Vi ser att du lägger lika stor vikt som oss vad gäller ett professionellt bemötande, god samarbetsförmåga och ett positivt synsätt. Du är väl förtrogen med digitala plattformar. Du följa arbetsplatsens handlingsplaner, policys och riktlinjer samt socialtjänstlagens paragraf SoL §1:1.

Vi ställer krav på goda kunskaper i det svenska språket, både i tal, förståelse och skrift. Du har en god kommunikativ förmåga där du delger information och idéer, såväl muntligt som skriftligt samt uttrycker kärnan i ett argument på ett tydligt sätt utifrån dina egna språkliga förutsättningar. Du anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation.

Det är meriterande om du har annan påbyggnadsutbildning, exempelvis inom demens eller palliativ vård som arbetsgivaren bedömer som relevant samt erfarenhet av arbete inom korttidsverksamhet.

För att trivas hos oss är du kvalitetsmedveten, relationsskapande, serviceinriktad och flexibel. Du agerar utifrån verksamhetens behov och styrning med ett tydligt brukarfokus. Du handlar enligt fattade beslut, planer och riktlinjer samt medverkar och initierar till att de upprättas och följs upp. Du har ett gott bemötande gentemot dem du möter och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.

Vi söker dig som drivs av att arbeta brett och vill arbeta på olika avdelningar när behov uppstår. Vi ser värdet i ett ständigt kompetensutbyte för att bedriva god vård och omsorg. Det är utvecklande för dig som medarbetare och för arbetsgruppen, vilket skapar mervärde för dem vi finns till för. Du är även intresserad av att vara med att fortsätta bygga upp vår verksamhet och är flexibel vid förändrade omständigheter i ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde: Efter överenskommelse

Övrig information

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Sök jobbet
Arbetsplats
Alingsås kommun
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Yrkeskategori
Hälso- och sjukvård
Sista ansökningsdag
2024-03-01
Omfattning
Heltid
Lön
Efter överenskommelse
Referensnummer
C177184
Antal tjänster
1

Julia Frisk

Enhetschef

Elin Larsson

Samordnare

Facklig representant nås via kommunens växel