Om ungdomsrådet

Ungdomsrådet 2019:

Christian Cleeve, ordförande
Gustav Roslund, vice ordförande
Tim Ekdahl, Ellie Jadehill, Ludvig Hulldin, Sofia Rohrmüller,
Ludvig Lundberg, Emma Matic, Tim Åström

Kontaktuppgifter Ungdomsrådet:
cleeve03 [at] gmail [dot] com
gr1 [at] live [dot] se

Ungdomsrådets tankar om Alingsås och ungdomsdemokrati:

Christian Cleeve - Alströmergymnasiet:
”Framtiden för Alingsås ser ljus ut. Engagemanget bland ungdomar växer och de vill vara med och påverka. Det jag hoppas på är att det håller i sig och att vi orkar pusha varandra!”

Ellie Jadehill – Vittra vid Gerdsken:
”Jag vill att framtidens Alingsås skall vara en stad för jämställdhetn och jämlikhet och det är vad jag brinner och vill arbeta för”

Ludvig Hulldin – Östlyckeskolan:
”Jag vill att fler folk ska få reda på att Alingsås existerar. Det är viktigt att vi marknadsför Alingsås så att fler folk vill flytta hit och bli en del av denna fina stad. Ju fler folk som flyttar hit desto närmare kommer vi drömmen om att Alingsås en dag ska bli en stor stad!”

Sofia Rohrmüller – Montessoriskolan Globen:
”I Alingsås framtid så vill jag att alla ungdomar ska ta chansen när man kan förändra saker, att alla ungdomar ska få sina röster hörda.”

Tim Ekdahl – Gustav Adolfsskolan:
”Jag vill att Alingsås ska vara en förebild när det gäller ungdomars fritid, att ungdomar ska kunna påverka sin fritid och göra den till sin. Ungdomar kan mer än vad folk tror och ungdomsfullmäktige är ett bra exempel på det.”

Emma Matic – Nolhagaskolan:
”I framtidens Alingsås vill jag se framstegen vi gjort för framförallt ungdomar.”

Ludvig Lundberg – Sollebrunnsskolan:
”Jag vill att alla ungdomar ska få bättre förutsättningar att utveckla sig såväl akademiskt som inom alla andra viktiga områden. Detta är något som UF och UR bidrar till.”

Tim Åström – Linnéskolan:
”Jag gillar UF!”

Gustav Roslund – Alströmergymnasiet:
”Jag vill att Alingsås ska bli en stad för alla, unga som gamla. Det är viktigt att alla röster blir hörda, inte minst ungdomars, vilket jag vill vara en bidragande faktor till. I framtiden vill jag att Alingsås utvecklas på ett bra sätt, samtidigt som vi bevarar vår småstadskänsla, och Alingsås själ.”