Sociala medier

Du har väl inte missat att du kan följa Alingsås kommuns verksamheter i sociala medier? På denna sida hittar du en sammanställning av kommunens närvaro i sociala medier.

Vår främsta informationskanal är som alltid www.alingsas.se och vår närvaro i de sociala medierna är ett komplement där vi prövar nya sätt att nå invånare, engagera och skapa dialog. I sociala medier publicerar vi nyheter och information som kan vara till nytta för dig som bor och verkar i Alingsås.

Vi vill göra dig uppmärksam på att alla inlägg och allt mateiral som publiceras i sociala medier är allmänna handlingar. Vi hanterar inte enskilda handlingar, som exempelvis personärenden i sociala medier. Eventuella inlägg som gäller enskilda ärenden eller olämpliga och kränkande inlägg kommer att tas bort.

Har du frågor om Alingsås kommuns närvaro i sociala medier är du välkommen att kontakta kommunikationsenheten via e-post: kommunikationsenheten [at] alingsas [dot] se

Facebook

Facebook är ett socialt nätverk där man kommunicerar med vänner, organisationer, företag eller kommuner. På våra Facebooksidor får du information om bland annat:

  • avbrott i kommunens service och annan information i kris
  • aktiviteter och evenemang
  • förändringar i servicen som påverkar dig
  • svar på frågor som du och många andra har
  • stora nyheter som engagerar och berör många

 Vår närvaro på Facebook:

Twitter

Twitter är en mikroblogg där man lämnar ett mycket kortfattat textmeddelande, en nyhet eller något annat man vill förmedla. Alingsås kommun använder idag twitter till korta nyheter och information men tanken är att också använda denna kanalen för krisinformation. När vi twittrar i egenskap av Alingsås kommun anger vi i våra tweets hashtagen #alingsaskommun. Alla som vill får gärna ange den i tweets om våra verksamheter.

 Vår närvaro på Twitter:

Instagram

Instagram är en gratis mobilapplikation för fotodelning och ett socialt nätverk online. Du hittar oss genom webbadressen instagram.com/alingsaskommun.

Youtube

På Youtube delar man med sig av filmer och filmklipp. Alingsås kommun använder kanalen för att förmedla filmer om Alingsås kommun.

 Vår närvaro på Youtube: