Mer information om att vara timavlönad i Alingsås kommun

Vill du jobba heltid? Eller deltid för att få tid till annat?

Vi har jobbet för dig – vi kan erbjuda dig ett meningsfullt och omväxlande arbete. Arbetstiderna växlar efter verksamhetens behov - det kan vara dag, kväll, natt, helg och årets alla dagar. En arbetsdag är inte den andra lik och arbetsuppgifterna varierar.

Praktiskt om att vara timanställd

Du får vara med och påverka vilka områden du vill jobba inom och vilken tid som du har möjlighet att arbeta.

Vi använder bokningssystemet Time Care pool för att matcha dina önskemål om arbetstider med verksamheternas behov av vikarier med din kompetens.

Du loggar in i via webben och lägger in tider du är tillgänglig för arbete. Bemanningsservice bokar dig på tiderna du angett, om tillgänglighet och behov matchar. När du bokas får du ett SMS. Du behöver ha tillgång till mobiltelefon och dator.

LAS- dagar

Vi kan erbjuda en prova på anställning för dig som saknar utbildning, upp till 300 LAS-dagar. Har du en godkänd utbildning inom barnomsorg eller omvårdnad är detta mycket meriterande inför våra vikariat och fortsatt anställning i kommunen.

Du som under en period arbetat som timavlönad hos oss, utan att du påbörjat eller ha genomgått en godkänd utbildning kommer att få ett meddelande om att vi kommer att avsluta din anställning vid ca 300-LAS dagar. Som timanställd räknas varje bokat tillfälle som en LAS-dag. Om du under perioden har påbörjat en av utbildningarna är du fortsatt välkommen att vara anställd hos oss.

Du som vill jobba med barn och unga

Vi söker dig som vill jobba med yngre barn, skolbarn och unga. Du kommer att ingå ett arbetslag med barnskötare, fritidsledare/pedagog, förskollärare och lärare.

För att få jobba inom förskola, skola eller barnomsorg i Sverige så behöver du ett utdrag från belastningsregistret. Utdraget som gäller för arbete inom skola och barnomsorg begär du från polisens hemsida.

Du som vill arbeta med personer som har funktionsnedsättning eller med asylsökande

Vi söker dig som vill arbeta som personlig assistent eller i ett boende. Du kommer att ingå i ett arbetslag med stödassistenter och personliga assistenter.

Om du blir erbjuden en anställning där det ingår i uppgifterna att utföra vissa insatser åt barn med funktionshinder, så skall du kunna visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Utdraget som gäller för att arbete inom LSS begär du från polisens hemsida.

Du som vill arbeta med äldre

Vi söker dig som vill jobba med äldre på äldreboende eller i hemtjänst. Du kommer att ingå i ett arbetslag med undersköterskor.

Tillhörande information