10 anledningar att jobba hos oss

Vi är glada att just du är intresserad av Alingsås Kommun och det arbete vi gör. Här har vi samlat tio anledningar varför vi som arbetar här trivs så bra på jobbet i Alingsås. Förhoppningsvis ska det hjälpa dig att förstå vår verksamhet ännu bättre, vad vi står för och vad vi kan erbjuda dig.

1. Alingsås växer och framtiden är ljus

I vår kommun bor mer än 40 000 invånare och vi blir bara fler – Alingsås växer så det knakar. Här får du som individ och medarbetare möjlighet att växa och utvecklas. Tack vare närheten till Göteborg kan vi erbjuda våra medarbetare såväl småstadens fördelar som storstadens möjligheter. Inom Alingsås Kommun finns det över 230 olika typer av tjänster – kanske är någon av dem ditt drömjobb?

2. Tillsammans skapar vi Alingsås

Vi erbjuder dig chansen till ett meningsfullt jobb som spelar roll för Alingsås och vår framtid. Vi har ambitioner att påverka människors liv så väl vi bara kan, från första dagen i förskolan till dagen det är dags att checka in på äldreboende. Kommunens invånare är våra kunder och främsta prioritet, därför är Du viktig. Utan oss skulle staden inte fungera. Våra medarbetare är våra viktigaste ambassadörer.

3. Hos oss får du chans att påverka ditt jobb

Som medarbetare hos har du stort handlingsutrymme och du vi ger dig möjligheten att göra din röst hörd, detta gör dig till en utmärkt ambassadör för kommunen och din egen profession. Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare och behöver din hjälp att sprida budskapet!

4. Hos oss får du ett tryggt jobb

Det går bra för Alingsås Kommun och det är vi stolta över. Detta gör att vi kan erbjuda dig en trygg anställning i en stabil organisation. Frågar du dina framtida kollegor så är våra chefer riktigt bra på att skapa tydliga uppdrag och ger dig samtidigt förtroende att utvecklas, bara en sån sak.

5. Här får du en omväxlande vardag

De allra flesta av oss som arbetar i kommunen upplever att vi har en omväxlande vardag och att vi mår bra av just det. Det gör det extra viktigt för oss att kunna tänka nytt, tänka om och anpassa oss efter olika situationer. Eftersom flertalet av oss möter många människor i arbetet behöver vi vara samarbetsinriktade och relationsvårdande. Vi eftersträvar en jobbkultur som bygger på öppenhet och respekt. Här är inga åsikter förbjudna och vi diskuterar gärna spännande frågor med varandra, på så vis lär vi känna varandra bättre och får förhoppningsvis ännu trevligare när vi är på jobbet.

6. Växa i rollen, ja visst!

Vi lägger ordentligt med krut på kompetensutveckling, det innebär att vi investerar i Dig. Vad inspirerar dig? Vad vill du skapa? Se möjligheterna och låt oss vara en del av din utveckling.

7. Språngbräda ut i karriären

Många av Alingsås Kommuns invånare gör en karriärresa. Har du ambitioner att ta dig an större utmaningar och axla ett större ansvar så ser vi till att hjälpa dig på vägen efter bästa förmåga.

8. Stor variation av yrken

När du börjar jobba hos oss får mer än 4000 kollegor på köpet som alla är verksamma inom en mängd olika områden. Oavsett vad dina arbetsuppgifter blir så är det en fantastisk förmån att arbeta i en stor organisation.

9. Vi bryr oss om varandra

Vi lyssnar på våra medarbetare och försöker alltid se till att du trivs på jobbet. Vi erbjuder dig en hel drös med förmåner och privilegier som finns till för Dig när du börjar jobba hos oss. Vår ambition är att ta hand om dig så du kan ta hand om våra verksamheter.

10. Vi erbjuder dig en arbetsplats med mångfald

Staden förändras och växer hela tiden. Vi är glada att så många väljer att flytta hit och arbeta hos oss. Alingsås är en öppen och mångkulturell stad. Lika mångfasetterad vill vi att kommunen ska vara som arbetsplats – här är alla välkomna att bidra med den kompetensen, de perspektiv och de värderingar vi behöver på vår resa mot framtiden. Alingsås gillar olika