Flera maträtter fanns på bordet som grannar bjöd på.
Flera maträtter fanns på bordet som grannar bjöd på.

Höjdpunkter från Hälsoveckan i Noltorp 2016

Hälsoveckan i Noltorp, mellan den 9 och den 15 maj, bjöd på flera roliga aktiviteter.

Invigning

Hälsoveckan invigdes av projektledaren då hon hälsade alla välkomna och berättade kort om både Hälsonavet och Hälsoveckan. Efter detta var det dags för Doreal och Antwaan att framföra sina låtar. Invigningen besöktes av drygt 100 personer. Detta höll hus utanför ICA i Noltorp. ICAs chef Dejan grillade korv och bjöd på dricka.

Öppet hus

Flera verksamheter hade öppet hus på eftermiddagen den 13 maj. Medpro vårdcentral erbjöd besökare att mäta sitt blodtryck och blodsocker samt screena sig för KOL.  De yngsta kunde ta med sig sitt gossedjur till ett nallesjukhus som bemannades av två sjuksköterskor från vårdcentralen och Alingsås lasarett. De fick besök av ca 40 barn. 

Noltorps knytkalas

På söndag den 15 maj ordandes ett knytkalas. Planerna var att ha detta utomhus men det kalla vädret, med risk för regn, tvingade in oss inomhus. Vi höll till i Medpro vårdcentralens foajé. Flera grannar bjöd varandra på mat samt pratade och lärde känna varandra. Att känna sina grannar kan öka känsla av trygghet i ett bostadsområde. Alingsåshem var på plats och bjöd på kaf´fe, the och dricka, Noltorpskyrkan bjöd på kaffe och bullar, Studiefrämjande bjöd på en god soppa, PRO hade med sig mat och Hälsonavet hade med sig kakor. Underhållningen tog AMTS hand om med fyra duktiga ungdomar som ackompanjerades av Micke Öijwall från Folkuniversitetet. Knytkalaset besöktes av ca 50 personer, både barn och vuxna. Även under denna dag kunde man stöldmärka sin cykel med hjälp av två polismän som var på plats. Polisens volontärer pratade med besökarna om tryggheten och grannsamverkan. Två Noltorpsambassadörer var på plats och även bjöd på mat.