En bild på ungdomar.
Ungdomarna i Ungdomsfullmäktige framför Rådhuset, där de framöver kommer att samlas.

Här är våra nya medlemmar i Ungdomsfullmäktige

Under september höll Alingsås högstadieskolor val till Ungdomsfullmäktige, och under vecka 39 samlades de representanter som klasskamraterna röstade fram för en första träff och uppstartsdag.

Det blev en heldag i demokratins tecken, med allt från information om Ungdomsfullmäktige, UF, till rättigheter och retorik.

Det handlar om över 60 unga som nu ska vara en länk mellan politiker och kommunens yngre invånare. Ungdomarna kommer att få engagera sig i diverse frågor och delta i kommunens demokratiska arbete.

18-åriga Christian Cleeve har varit engagerad i UF sedan han gick i åttan och han tycker att UF fyller en mycket viktig funktion.

—   Det ger unga makten att påverka. Mötena går till som i Kommunfullmäktige, vi har en budget att använda oss av och framför allt så får politikerna ungdomars synvinkel på samhället. Jag tycker vi blir tagna på väldigt stort allvar av de vuxna och att de alltid är mycket positiva till UF och pushar oss framåt. Några viktiga frågor som vi fått igenom är vilka artister vi velat ha med på Potatisfestivalen samt frågan om fritidskort, alltså de kort som innebar att unga i Alingsås under sommaren kunde åka gratis med kollektivtrafiken i området.

Läs mer om Ungdomsfullmäktige.