Gratis buss- och tågkort på sommarlovet

Gratis buss- och tågresor för ungdomar under sommarlovet, dansfestival och konstgräsplan inomhus. Det var några av frågorna som diskuterades under fredagens ungdomsfullmäktige.

Ett par gånger om året hålls ungdomsfullmäktige i Alingsås kommun. Mötet består av representanter som valts fram på kommunens skolor.

Under fredagens möte så diskuterades en rad olika punkter. En av dessa var frågan om gratis sommarlovskort i kollektivtrafiken till kommunens skolungdomar. Och kommunfullmäktiges ordförande Kristina Grapenholm (L) informerade de applåderande ungdomarna om att ett sådant kommer att finnas under sommaren. Merparten av finansieringen står regeringen för. Resterande medel skjuter Västra Götalandsregionen till. Fritidskortet innebär att ungdomar från årskurs 7 upp till årskurs 2 på gymnasiet får åka gratis kollektivtrafik under lovet.

Hör och se mer i vår sändning från Ungdomsfullmäktige.

Här hittar du protokoll från Ungdomsfullmäktiges tidigare möten.