Gustav Roslund och Christian Cleeve.

Christian ny ordförande i Ungdomsfullmäktige

Christian Cleeve är nu vald till ny ordförande i Ungdomsfullmäktige. Samtidigt är Gustav Roslund vald som vice ordförande.

Christian Cleeve är 18 år och har samlat mycket erfarenhet från sin tid i UF.

- Jag är inne på mitt sjätte år nu så jag har varit med ett tag, säger Christian, som berättar att han var nervös under torsdagens omröstning.

- Det var väldigt jämnt, till och med helt lika mellan mig och Sara Lindsjö. Så det fick avgöras med lottdragning och där hade jag turen på min sida. Jag blev väldigt glad när allting var klart.

Som ordförande ser Christian fram emot att kunna påverka ännu mer än vad han gjort tidigare som ledamot. Han är också beredd att lägga ner mycket tid för att nå resultat.

- Jag kommer lägga den tiden som krävs. Just nu tycker jag att frågan om att ta upp LAN Estrad igen är väldigt viktig, det blev ju inget med det nu under 2018. Men nästa år ska det förhoppningsvis bli av igen.

- Sen ska jag försöka arbeta mycket för att få alla ledamöter i UF delaktiga. Det finns många som är engagerade och de måste få möjlighet att använda det engagemanget. Det har jag saknat lite i UF tidigare.

23 oktober är första samlingen när G2-gruppen (ungdomar som går på gymnasiet) träffas. Tre dagar senare - den 26 oktober - är första stormötet med Christian Cleeve som ordförande då hela Ungdomsfullmäktige samlas.

Både Christian Cleeve och Gustav Roslund är valda på ett år.

Läs mer om Ungdomsfullmäktige.