"Den ljusnande framtid är vår"

Det kommer att vara en populär fras att sjunga under de närmaste veckorna. Alingsåshem kommer att sjunga med, för vi tror på en ljus framtid.

I Vision 2019 står det att Alingsås skall satsa på hållbarhet och livskvalité i hela kommunen. Det är, tycker vi, så viktigt att de orden står tillsammans: ”hållbarhet” och ”livskvalité”. En ljusnande framtid får vi ju bara om vi kan känna att det finns ett gott liv att finna i hållbarheten.

I Alingsås är vi bra på att tänka hållbart. Faktum är att Alingsås är något av en föregångare när det gäller tex gäller nya idéer för energieffektiviseringar. Det skall vi vara stolta över!

Men hållbarhet handlar inte bara om solpaneler och passivhus, det handlar framförallt om människor. När ett bolag som Alingsåshem planerar ett nytt projekt kan vi inte bara koncentrera oss på att bygga ett hus som skall stå i minst 50 år och som skall förbruka så lite av framtidens resurser som möjligt, vi måste också tänka på att här skall människor ha goda hem där de utvecklas och förändras över tiden.

Under Framtidsveckan i mars så frågade Alingsåshem besökarna vad de såg som ett bra boende i framtiden. Vi bad också barnen att rita hur deras framtida drömboende ser ut. Nu kanske vi inte kan bygga en vulkan i trädgården (som en teckning föreslog) men alla förslag som vi fick in hjälper oss i vår planering framåt. Det är när vi samarbetar som summan blir mer än delarna – och då går vi en ljus och hållbar framtid till mötes.

 

Alingsåshem