Informationsaktiviteter 2016

Här kan du läsa om planerade aktiviteter som Fairtrade City genomför år 2015.

Alla hjärtans dag

alla hjärtans dag, den 14 februari, delar vi ut rosor och diplom till butiker och kaféer  runt om i Alingsås som har Fairtrade-produkter i sitt sortiment. Det är vårt sätt att visa uppskattning för att de bidrar till en hållbar framtid och gör Alingsås till en Fairtrade City.

Framtidsveckan

Under Framtidsveckan arrangerar Fairtrade en workshop och gör olika informationsinsatser i Palladium. Fairtrade bjuder besökare på rättvisemärkta bananer och Fairtrademärkt choklad.

Utbildning för Event- och värdskapsselever

Fairtrade utbildar eleverna som går Event- och värdskapsutbildningen kring vad det innebär att vara en Fairtradeambassadör. De får ett diplom som visar att de kan informera om frågan i publika sammanhang.

World Fair Trade Day 14 maj

Alingsås kommun uppmärksammar World Fairtrade Day på ett felrtal olika sätt!

Running Lights

Under löpartävlingen Running Lights, kan du ha turen att stöta på en levande rättvisemärkt banan. Bananen bjuder på ja, just bananer, och rättvisemärkt choklad, något som kan vara gott efter loppet. :)
Vi återkommer med exakt datum då det närmar sig höst igen.

Fairtrade Challenge

Välkommen förbi på gratis Fairtrademärkt kaffe och en rättvis chokladboll vid Turistbyrån i Estrad under Faitrade Challange 2016. Givetvis ska vi i Kaféstaden Alingsås delta. :) Exakta datum ber vi att få återkomma till då det närmar sig.

Julmys

Choklad hör ihop med julen. Vi slår ett slag för rättvisemärkt sådan under flera tillfällen under december månad.