Alingsås kommun prisas för god ekonomi

Alingsås kommun får ett gott finansiellt betyg när analysföretaget Svensk kommunrating presenterar sina årliga omdömen.

- Ekonomiavdelningen ska ha en stor eloge för detta, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Filipsson (M).

Ända sedan 1992 har Svensk kommunrating givit alla svenska kommuner ett finansiellt betyg. Nu har resultatet av bokslutsåret 2017 kommit, och Alingsås kommun har fått betyg A på en skala mellan A till D. Betyget innebär att den totala ekonomin bedöms som välskött.

- Sammantaget är det 58 av Sveriges 290 kommuner som får högsta betyg och det är självklart roligt att Alingsås är med bland dem. Vi står inför ekonomiska utmaningar och då är det skönt att veta att vi har en stabil grund att utgå ifrån, säger Daniel Filipsson (M).