Kom loss Alingsås
Kom loss Alingsås

Publikrekord på Kom loss-mässan 2017!

1679 besökare lät sig inspireras av föreläsningar och provade på olika aktiviteter och sporter under årets upplaga av mässan för tillgänglighet och hälsa för alla.

Torsdagen den 7 september 2017 genomfördes alltså Kom loss-mässan för femte gången. I år fanns flera föreningar och organisationer på plats för att informera, visa upp och låta besökarna prova på olika sporter och aktiviteter.

En av årets höjdpunkter var föreläsningen "Att lyckas mot alla odds" med Christoffer Lindhe, som 2006  blev påkörd av ett tåg och förlorade båda benen och en arm. Han var då 17 år och hans liv förändrades på en sekund. En dryg månad efter olyckan vaknade han upp till ett nytt liv, med helt nya förutsättningar och utmaningar. Numera är han Paralympisk mästare, innovatör/utvecklare och småbarnsförälder.

Grunden Band som slog igenom i P3:s  Musikhjälpen med låten ”Vi kan om vi vill” gjorde en bejudlad konsert. En annan föreläsning som gav perspektiv och funderingar var "Från omöjligt till möjligt" med Marko Vouriheimo alias Signemark. Marko är en döv rappare som kämpar för mäsnskliga rättigheter.

2017 fanns följande utställare på plats:

Unga synskadade i väst, Tillgänglighetsdatabasen, Kultur & Fritid, Hopptimisten, OK Skogshjortarna – Hittaut.nu, Samariterna, Hushållningssällskapet Väst, Svenska Kyrkan – VIP, Alingsås Golfklubb, Sörhaga Alingsås Hockeyklubb, Habiliteringen i Alingsås, De glada Knölarna, Medborgarskolan, Ädelfors Folkhögskola, Hjärt- och lungsjukas förening, Gerdskens Bollklubb, Paletten, LaSSe brukarstödscenter, Reumatikerföreningen i Alingsås, Attention / nätkoll, Barn- och ungdomsförvaltningen – kognitivsimulator, Friskis & Svettis, Folkuniversitetet, Bjärke Slot Car Club, Stiftelsen Fontänhuset – Göteborg, Kommunala rådet för funktionshinderfrågor, Salomeprojektet, Hjärnkraft, Rullegruppen, Noltorp Vårdcentral - Medpro Clinic, Syn och hörselpedagog från Vård- och äldreomsorgsförvaltningen och Studieförbundet Vuxenskolan. 

Vad är Kom loss?

Kom loss är en föreningsmässa som Alingsås kommun arrangerar tillsammans med Västra Götalandsregionen och Parasport/Västergötland, för ökad tillgänglighet, delaktighet och hälsa. Syftet är att öka möjligheten för alla, oavsett funktionsförmåga, att kunna delta i fritidsaktiviteter. Föreningar som har verksamhet eller vill starta verksamhet där personer med funktionsnedsättning kan vara delaktiga, kan delta i mässan.

För mer information:

Lena Eriksson, avdelnings chef, lena [dot] eriksson [at] alingsas [dot] se
tel 0322-616115

Claes Andreasson, fritidskonsulent, claes [dot] andreasson [at] alingsas [dot] se
tel 073-4269840 

Karta

Javascript is required to view this map.