Tre personer på bild
Carlos, Tomas och Helen

Viktiga vuxna för unga upp till 18 år

När du inte vet vem du ska vända dig till - kontakta Fältgruppen!

Vårt arbete bygger på att träffa och tala med ungdomar på skolor, fritidsgårdar och andra allmänna platser i kommunen. Vi finns tillgängliga både på dagtid och kvällstid för att på olika sätt hjälpa och stödja Alingsåsungdomar att ha en så bra vardag som möjligt. Om du har små eller stora bekymmer finns vi för dig och lyssnar på det du vill prata om. Vi känner även andra bra vuxna som kan vara till hjälp.

Är du orolig för din kompis eller kanske du som förälder anar att ditt barn eller någon annans barn råkat i någon typ av problem. Prata med oss, vi kan ofta hjälpa till.

Du som är ung upp till 18 år och som varit utsatt för ett brott, kan kontakta oss för att få hjälp att bearbeta dina upplevelser. Vi kan även erbjuda annan praktisk hjälp, till exempel att förbereda dig inför en eventuell rättegång.

Fältgruppen är en del av socialtjänsten och har ett nära samarbete med skolor, fritidsgårdar, polis och andra ungdomsaktörer. När du inte vet vem du ska kontakta – ta kontakt med oss.

Gilla oss gärna på Facebook - där kan du också ta kontakt med oss och se vem som jobbar just idag. Fältgruppen Alingsås heter vi på Facebook. 

Vi finns också på Instagram under namnet faltgruppen_alingsas.