Etablera företag i Alingsås

Välkommen till Alingsås – en kommun i stark utveckling, välplacerad mitt i en tillväxtregion.

Senaste uppdateringarna av ledig mark hittar du här.

Alingsås är en perfekt etableringsort

Vi är ca 39 000 invånare med över 3 500 företag i olika branscher. Vi har ett centralt och bra läge vid huvudlederna för järnväg, landsväg, flyg och sjöfart.

Till Göteborg är det ca 30 minuters resväg, detta gäller även till regionens internationella flygplats Landvetter. Därifrån har du bara ett par timmars flygtid till de flesta av Europas metropoler.

Lägg på det möjligheten till snabbtåg, med flera direktavgångar från Alingsås till Stockholm varje dag, samt ett av Europas modernaste vägnät, som de närmaste åren förstärks ytterligare i och omkring Alingsås, så gör det att du når din destination på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt vart det än må vara i Skandinavien eller Europa.

Nätverk

I Alingsås kommun finns flera aktiva företagarorganisationer, du är varmt välkommen att kontakta dem om du vill ha mer information om hur det är att driva företag i Alingsås.

Sök ledig mark

Samhällsbyggnadskontoret förvaltar kommunal mark, säljer industrimark och småhustomter i Alingsås. Alingsås Business Center har en person som arbetar dedikerat med dessa frågor. Kontakta gärna vår etableringsansvarige Tomas Thorin på telefonnummer 0322-61 77 67. Det går också bra att maila till info [at] alingsasbusinesscenter [dot] se

På Business Region Göteborgs webbplats finns Markdatabasen, Mark för Näringslivet som är ett resultat av samarbetet mellan kommunerna i Göteborgsregionen. För investeraren ger databasen kvalificerad information om tänkbara lokaliseringsalternativ i regionen. Här redovisas tillgänglig mark idag och inom den kommande femårsperioden.

Sök kommersiella lokaler

Här följer fyra olika vägar för dig i sökandet efter en lokal.

  1. Du är välkommen att kontakta oss på enligt ovanstående kontaktuppgifter så lotsar vi dig i ditt sökande.
  2. I dokumentet längst ner på sidan hittar du kontaktinformation till ett stort antal av fastighetsägarna i Alingsås.
  3. På Business Region Göteborgs webbplats kan man förutom ledig mark även söka lediga lokaler.
  4. FABS AB är ett kommunalt fastighetsbolag som äger, förvaltar och hyr ut lokaler för olika ändamål samt säljer industrimark. Skicka in en intresseanmälan så ger FABS snabb återkoppling. Via din anmälan kan du registreras så att FABS kontaktar dig så fort de har något ledigt eller om de får tips på andra lokaler/mark som skulle passa just dina behov. På Fabs hemsida läggs alla lediga lokaler ut.

Välkommen till Alingsås

Vi vill gärna se dig som en del i vår framtida utveckling! Kontakta eller besök oss gärna på Alingsås Business Center (Estrad, våning 2) så hjälper vi dig vidare i dina tankar, funderingar och frågor.

Tillhörande information