Energi-och klimatrådgivning

Välkommen att kontakta kommunens klimat- och energirådgivning.

Rådgivningen är kostnadsfri och vänder sig till dig som har frågor om allt ifrån lågenergilampor och elräkningar till värmesystemet i villan och tilläggsisolering. 

Energirådgivare

Telefon 0322 - 61 61 47

 

Privatperson/student

Bor du i lägenhet hjälper vi dig att titta på ditt elavtal och minska din elräkning. Letar du svar på frågor om energi för ditt skolarbete kan du kontakta energirådgivaren så får du hjälp att hitta svaren. Om du ska köpa en ny kyl, kaffebryggare eller TV har vi oberoende testresultat på elförbrukning hos olika fabrikat.

Villaägare

När det är dags att slänga ut den gamla el- eller oljepannan kan du ha istället välja pellets, värmepump, fjärrvärme eller kanske solfångare på taket. Vi ger oberoende information om för- och nackdelar med olika typer av värmesystem och räknar på vilka energikostnader du kan spara. Vid installation av nya värmesystem, inte minst värmepumpar, finns många fallgropar. Vi ger råd och tips om hur du kan få din installation att bli maximalt energieffektiv.

Nybyggnation

Många hus som byggs idag blir tyvärr onödigt energislösande. Energirådgivningen ger dig de enkla energitipsen som kan spara stora pengar varje år under hela husets livslängd. Kom ihåg att det är mycket billigare att välja energieffektiva lösningar från början än att sätta in dem i efterhand då huset står klart.

Företag

Boka in ett kostnadsfritt besök på just ditt företag med energirådgivaren. Vi tittar övergripande på olika kostnadseffektiva energieffektiviserande åtgärder som kan vara lämpliga i just ert företag. För er som planerar genomförande av mer omfattande energianalyser av företaget med hjälp av en konsultfirma ger vi goda tips på vägen.

Föreningar

Är du med i en förening som hyr eller äger en lokal? Vi tittar gärna på era el- och uppvärmningskostnader och ger förslag på olika sätt att minska elräkningarna. Boka en träff med energirådgivaren redan idag.

Ska ni ha årsmöte i bostadsrättsföreningen? Boka in energi- och klimatrådgivaren för ett föredrag om hur era medlemmar kan minska sina energiräkningar i ert bostadsområde.

Kontakt 

Energi- och klimatrådgivare
Telefon 0322 - 61 61 47

Länkar till mer information:

Boverket  
Energimyndigheten  
Hållbar utveckling väst  
Konsumentverket