Skärpta nationella råd gäller för att minska spridningen av covid-19

Våra verksamheter anpassas och många har tillfälligt stängt eller begränsat för besök. Ta reda på vad som gäller innan du besöker oss.

Alingsås kommuns information om covid-19

Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Information om kommunens aktiviteter och verksamheter

Här fyller vi hela tiden på med information angående öppettider och evenemang i de kommunala verksamheterna.

Texten uppdaterad 2021-01-07

Detta gäller från 19/12

Efter att regeringen och Folkhälsomyndigheten skärpt restriktionerna har Alingsås kommun tagit beslut att stänga flera olika verksamheter. All information om vad som just nu gäller för kommunens verksamheter hittar du här.

Kulturhuset

För att minska risken för smittspridning av coronavirus covid-19 ställs alla Kulturhusets evenemang in tillsvidare. Även de föreställningar och programpunkter kommunen arrangerar på Palladium ställs in tillsvidare. Många program streamas – uppdateringar finns på respektive programpunkt.

Museet är stängt för besök. Den nya utställningen Vattenspeglingar kan upplevas digitalt/virtuellt istället.

Biblioteken i Alingsås, Ingared och Sollebrunn är från den 4 januari öppet med begränsad service. Det betyder att man kan komma till Alingsås bibliotek för att läsa dagstidningar och för att använda bibliotekets datorer. Antalet möjliga besökare begränsas till sju åt gången, och ingång sker från Kulturhusets baksida.

Från och med 7 januari går det även bra att beställa böcker (max 5 per tillfälle) som lånas ut genom ert lånekort och kan hämtas mellan kl. 10 och 15, måndag-fredag. Mer information och hur du går tillväga finns på denna sidan. Vidare är Meröppet stängt på alla tre bibliotek. Lånetider förlängs och ingen förseningsavgift utgår under den här perioden. Fri utkörning av böcker till medborgare fortsätter, kontakta biblioteket via mejl (biblioteket@alingsas.se) eller på telefonnummer 0322-61 66 00 för att boka utkörning.

För dig som har bibliotekskort kan du ta del av vissa e-tjänster: E-böcker/ljudböcker via Libby, dagstidningar via Pressreader, film via Cineasterna, reservera och göra omlån via bibliotekskatalogen. Läs mer på alingsaskulturhus.se.

Arena Elva/fritidsgårdarna

Arena Elva är stängt fram till den 24 januari.

Kulturskolan

Kulturskolan har stängt fram till den 24 januari.

Rådhusets reception

Rådhusets reception är stängd för besök. Kommunens växel är öppen som vanligt. 

Nolhalla ishall

Nolhalla Ishall är stängd, även för föreningars aktiviteter.

Nolhaga Parkbad

Nolhaga Parkbad är stängt, även för bokade besök och simskolor.

Nolhaga slott, kafé, utställningsverksamhet och turistinformation

Turistbyrån och Nolhaga slott är stängt. Turistbyrån kan nås på telefon 0322-61 62 00 eller mejl. Slottet håller även stängt för vigslar inomhus till och med 24 januari.

Idrottshallar och samlingslokaler

Alla idrottshallar och samlingslokaler är stängda och kan inte hyras fram till 24 januari. Detta gäller även för föreningar, som alltså inte kan genomföra ungdomsidrott inomhus nu på ett tag. Däremot kan ungdomsträning ske utomhus om den genomförs på ett smittsäkert sätt enligt de tidigare allmänna råden.

Nolhaga lantgård

Lantgårdsbyggnaden i Nolhaga lantgård har stängt tills vidare på grund av risken för smittspridning av coronaviruset covid-19. Även kaninhängnet har stängt tills vidare. Det går fortfarande bra att vandra runt utomhus vid lantgården och titta på djuren. Läs mer här.

Kommunarkivet

Kommunarkivet är numera endast öppet för avtalade besök. Ring 0322-61 60 65 eller mejla kommunarkivet@alingsas.se för att boka tid. Är du sjuk ber vi dig att avboka din tid och återkomma igen när du är frisk. 

Öppna förskolan

Öppna förskolan är stängd till och med 5 april.

Övriga evenemang

När det gäller större publika evenemang som kommunen arrangerar eller är med och arrangerar, så kommer vi även fortsatt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi följer alltså den löpande utvecklingen i dessa frågor och uppdaterar informationen vi får här.

Nationaldagsfirandet den 6 juni är inställt. Delar av programmet planeras att genomföras senare i höst.

Potatisfestivalen ställs in 2020 med anledning av covid-19. Läs mer här.

Alingsås kommun