Information om coronaviruset covid-19

Kommunen jobbar aktivt med hanteringen av coronaviruset covid-19 och följer direktiv och rekommendationer från folkhälsomyndigheten, socialstyrelsen och andra myndigheter.

Läs mer

Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Information om kommunens aktiviteter och verksamheter

Här fyller vi hela tiden på med information angående öppettider och evenemang i de kommunala verksamheterna.

Texten uppdaterad 2020-07-15

Kulturhuset

För att minska risken för smittspridning av coronavirus covid-19 ställs alla Kulturhusets evenemang in tillsvidare. Även de föreställningar och programpunker kommunen arrangerar på Palladium ställs in tillsvidare.

Museet håller stängt tills vidare på grund av rådande omständigheter. Det innebär att även Turistbyrån på Alströmerska magasinet håller stängt och hänvisar till Turistinformationen på Nolhaga slott.

Konsthallen skjuter fram sina planerade konstutställningar.

Biblioteket håller öppet som vanligt. Även meröppets tider gäller som vanligt. Om du är över 70 år eller tillhör riskgrupp kan du ta del av tjänster som hemleverans av media, ”Boken kommer”, eller hämta dina reserverade böcker utanför biblioteket. Läs mer här om ”Boken kommer”.

Ingareds bibliotek håller öppet som vanligt. Under påskolvet stänger man tillfälligt.

Sollebrunns bibliotek håller öppet som vanligt.

Läs mer på Kulturhusets webbplats

Arena elva/fritidsgårdarna

Arena elva håller öppet varje vardag kl 13.00-18.00, utan att skapa större samlingar än maximalt 50 pers åt gången. Detta gäller tills vidare:
– Dörren kommer att vara stängd men personal öppnar när vi konstaterat att du är medlem eller ansöker om medlemskap, samt att du är frisk.
– Ni som är äldre än 20 år och har dispens släpps bara in i mån av plats.
– Det går bra med drop-in men studios och replokal BÖR bokas i förväg.

Rådhusets reception

Tillfälligt lunchstängt kl.12-13. Kommunens växel är öppen som vanligt. 

Nolhalla ishall

Även Nolhalla Ishall tar till försiktighetsåtgärder och stänger tillfälligt ner allmänhetens åkning. Mer om Nolhalla Ishall här.

Nolhaga Parkbad

Öppet som vanligt. Personer som är 70+ eller i riskgrupp får möjlighet att förlänga sitt årskort så länge Folkhälsomyndighetens råd gäller. Läs mer på Nolhaga Parkbads webbplats.

Nolhaga slott, kafé, utställningsverksamhet och turistinformation

Öppet som vanligt.

Nolhaga lantgård

Lantgårdsbyggnaden i Nolhaga lantgård har nu stängt tills vidare på grund av risken för smittspridning av coronaviruset covid-19. Även kaninhängnet har stängt tills vidare. Det går fortfarande bra att vandra runt utomhus vid lantgården och titta på djuren. Läs mer här.

Kommunarkivet

Kommunarkivet är numera endast öppet för avtalade besök. Ring 0322-61 60 65 eller mejla kommunarkivet@alingsas.se för att boka tid. Är du sjuk ber vi dig att avboka din tid och återkomma igen när du är frisk. 

Feriejobb

Antal feriejobb har behövt begränsas och kommer enbart att kunna utföras under perioden 27/7-14/8. De ungdomar som berörs kommer att bli kontaktade. Mer information här.

Övriga evenemang

När det gäller större publika evenemang som kommunen arrangerar eller är med och arrangerar, så kommer vi även fortsatt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi följer alltså den löpande utvecklingen i dessa frågor och uppdaterar informationen vi får här.

Nationaldagsfirandet den 6 juni är inställt. Delar av programmet planeras att genomföras senare i höst.

Potatisfestivalen ställs in 2020 med anledning av covid-19. Läs mer här.

Alingsås kommun