Studera hos oss

Datorer

Användning av datorer är en naturlig och viktig del i utbildningen hos oss. Datorer finns i flera av våra lektionssalar. Vi har också flera öppna lärmiljöer med datorer som du kan använda utanför klassrummet, så länge Utbildningens Hus är öppet. Du får inloggning när du börjar hos oss.

Studiehall

Hos oss kan du studera i studiehall med lärarstöd. Du kan arbeta med språket på olika sätt, individuellt eller i smågrupper. Vi har ett stort utbud av läromedel för alla nivåer. Du kan också prata svenska i mindre grupper med konversatörer.

Tider i studiehallen är tisdagar 13.00-16.30 och onsdagar 13.00-16.30.

Extra läs- och skrivstöd

Campus Alingsås ska vara tillgänglig för alla. Om du tycker det är svårt att läsa eller skriva kan du få stöd av en läs- och skrivpedagog som hjälper dig att planera dina studier. Om du har en funktionsnedsättning kan du också få stöd för att din studietid ska bli bra.

Vid frågor, kontakta:
Anette Larsson 
e-post: anette [dot] 1 [dot] larsson [at] alingsas [dot] se

Studeranderåd

Omkring en gång i månaden har vi studeranderåd ihop med rektor och lärare, där eleverna har möjlighet att framföra sina åsikter, tankar, idéer och förslag till förbättringar angående sin studerandesituation och sin studerandemiljö. Varje sfi-grupp representeras av två elever som utses på elevrådet i gruppen. Protokoll skrivs och delas ut till elevgrupperna efteråt.

Studie- och yrkesvägledning (SYV)

Behöver du diskutera dina framtidsplaner, dina yrkesplaner eller få hjälp med att hitta kurser eller utbildningar, kan du prata med vår SYV här på Campus Alingsås. 

Elevkök

Vi har ett elevkök med micro, vattenkokare, kylskåp och diskho där du har möjlighet att värma och kyla egen mat och dryck.