Handelsekonomiprogrammet - hösten 2020

Ser du dig som en framtida ledare med personalansvar som gärna jobbar med människor? Brinner du för att jobba med att organisera, utveckla och driva företag inom detaljhandel och andra handelsrelaterade branscher? Då är Handelsekonomiprogrammet rätt för dig.

Det händer mycket spännande inom området handel just nu och branschen behöver duktiga och engagerade ledare. Det unika med Handelsekonomiprogrammet är mixen av marknadsföring och ledarskap. Du kommer att få kunskaper om säljteknik, konsumentbeteende och digital marknadsföring, du kommer också att fördjupa i frågor som handlar om ledarskap. Genom att förstå både medarbetare och kunder får du rätt förutsättningar att bli en bra ledare.

Vad kan jag arbeta med?

Programmet ger dig en bred kompetens inom marknadsföring och företagsledning. Dina framtida arbetsområden kommer vara inom handel, ekonomi, marknadsföring och ledarskap.

Många av våra tidigare studenter jobbar i någon ledande befattning inom handeln; som butikschefer, sortimentsansvariga på större handelskedjor eller kampanjansvariga på någon butikskedjas huvudkontor. Andra jobbar med att bygga butikskoncept som kedjekoordinatorer eller andra relevanta jobb inom främst detaljhandeln.

Vad läser du?

Det första året läser du bland annat fyra grundläggande kurser i företagsekonomi. Det ger dig en god förståelse för hur företag fungerar och hur dess olika delar hänger samman.

Därefter fördjupar du dig inom marknadsföring, frågor som diskuteras är: hur reagerar kunder på olika erbjudanden? vilka erbjudanden är det tillåtet att ge? Hur kan jag som säljare påverka kunder att få till en affär? Hur kan man jobba systematiskt med att ta reda på vad kunder egentligen vill ha? Den som har den bästa kunskapen här är den som kan skapa det bästa erbjudandet till kunden.

Du kommer också att fördjupa dig inom ledarskap. Vad kännetecknar en bra ledare? Hur får jag mina medarbetare att trivas på jobbet så att de blir motiverade och engagerade?

Flera kurser har praktiska moment där du exempelvis undersöker hur företag jobbar med att skapa värde för kunden eller försöker förstå hur en butikschef leder sin butik genom att ”skugga” chefen en dag.

Utlandsstudier

Vill du upptäcka världen samtidigt som du studerar finns det goda möjligheter att studera en termin på något av våra partneruniversitet. Det passar bäst att resa iväg den fjärde terminen och det finns många utländska universitet att välja mellan. Du får möjlighet att studera unika kurser som partneruniversiteten ger och du får tillgodoräkna dig dina högskolepoäng, förutsatt att du får godkänt på kursen.

Utbildningens upplägg

Hösten 2020 erbjuds programmet på lärcentrum i Alingsås, Varberg och Lidköping, där du läser de två första åren. Det tredje året läser du på campus vid Högskolan i Skövde. Räkna med att du under utbildningens två första år behöver åka till ditt lärcentrum flera gånger per vecka och under det tredje året flera gånger i veckan till Skövde.

Ansökan

Sista dag för ansökan är den 15 april och görs via www.antagning.se
Ansökan öppnar den 16 mars.

Ansökningskod HS-61225

Fakta om programmet

Utbildningen startar hösten 2020 och omfattar 180 hp (3 år) på heltid.

Examen: Kandidatexamen i företagsekonomi 

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet för högskolestudier

Dessutom krävs:
Engelska 6, Matematik  2a / 2b / 2c, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2

eller

Engelska B, Matematik B, Samhällskunskap A

Utbildningen ges i samverkan med Högskolan i Skövde

Här kan du läsa mer om programmet. 

Kontakt vid frågor

Campus Alingsås
Utbildningens Hus
Östra Ringgatan 16
Alingsås
Telefon: 0322-61 67 52
E-post: campus [at] alingsas [dot] se

Högskolan i Skövde
Programansvarig Jan Sedenka
Telefon: 0500-44 88 56
E-post: jan [dot] sedenka [at] his [dot] se