Vårlökar vid trappan mellan Stora och Lilla torget
Vårlökar vid trappan mellan Stora och Lilla torget

Vårplanteringar i Alingsås

Upptäck lökar och knölar i staden. Här kan du läsa om var vårplanteringarna finns.

Välkommen att vandra runt i Alingsås och beundra de olika lökplanteringarna. Se här och i den bifogade kartan var de finns.

Vimpeln, rondell
Sveagatan
Gångtunneln Järnvägsstationen
Åmanska parken
Museiparken
Stora torget, trapporna
Stora torget, Jonas
Kungsgatan
Prästgårdsparkeringen
Brunnsparken
Plantaget, gästplanteringen
Plantaget, Nyebrogatan
Plantaget, fontänen
Nolhaga parkering
Nolhaga, Atlas skulptur
Nolhaga, slottet
Bolltorps handelsområde, rondell

Fototävling på Instagram - vinn vårlökar

Tävla om finaste bilden av kommunens lökplanteringar! Alingsås kommuns parkavdelning bjuder in till en tävling här på Alingsås kommuns Instagram. Du hittar dit genom att klicka på Instagramsymbolen längst ned här på hemsidan. Nedan finns även en karta i pdf-format över var du kan hitta våra planteringar.

Tre vinnare får varsitt lökpaket med narcisser. Du får lökarna i höst, då det är dags att plantera vårlökarna. Lycka till!

Så här tävlar du:

1. Fotografera någon av kommunens lökplanteringar, med fördel så att det syns att bilden är tagen i Alingsås. Det är ok att bidra med flera foton men man kan bara vinna med ett.

2. Ladda upp bilden på ditt Instagramkonto använd hashtag #vårialingsås Du behöver ha en öppen profil under tävlingsperioden för att kunna delta.

Tävlingsregler: De tre bilder som får mest gilla-markeringar vinner. Skulle flera bilder få samma antal gilla så avgör Alingsås kommun vinnaren baserat på kreativ nivå. Tävlingen pågår fram till 29 maj kl 12 Vinnarna kontaktas den 29 maj via sin tävlingsbild och presenteras här på Instagram, så håll utkik! Om vinnarna inte hört av sig inom en vecka så utses nya vinnare. Alingsås kommun har rätten att justera regler och villkor för tävlingen om nödvändigt. Instagram är inte involverad i tävlingen.

Vårliga lyckönskningar!

Med eller utan kamera, så är det bara att passa på att njuta av den efterlängtade vårfägringen.