Planteringar vid torgen

Romantiskt tema i årets sommarblomsplanteringar

Årets sommarblomsplanteringar ger ett minst sagt romantiskt intryck med svävande skira plantor i en blandning av brudvitt, rosa och lila. Framför allt planteringarna vid Nolhaga slott bjuder på ett romantiskt skimmer, där sommarljus och verbena svävar över böljande mattor av lobularia och petunia.

Förutom det romantiska temat har utgångspunkten för årets planteringar varit att använda gamla trotjänare från tidigare år, däribland lejongap, salvia, rosenkära, fingerborgsblomma, paradisblomma, tagets, lobelia och lobularia. Många av dessa är gamla välkända trädgårdsväxter som funnits i svenska trädgårdar i många år. De är trotjänare i den bästa av benämningar, blommar villigt och är många gånger lättodlade. Men som alltid när det gäller sommarblommor är säsongen kort, så passa på att njut av dess prakt!

För att flirta med Alingsås 400-årsjubileum finns även inslag av tobaksplantor i olika färger. Jonas Alströmer planterade på sin tid olika former av nyttoväxter i Nolhaga och tobak och färgväxter i Plantaget.

Välkommen att njuta av blomsterprakten i sommar och för dig som vill fördjupa dig i vad som växer var har vi bifogat planteringsritningarna.

 

Tillhörande information