Batteri-och lamplåda
Nu kan du lämna batterier och glödlampor utanför dörren

FNI utökas med batteri- och lamplåda

Nu kompletteras den fastighetsnära insamlingen, FNI, med en batteri- och lamplåda. En liten nyhet för mänskligheten kanske, men en stor nyhet för alingsåsaren, menar projektledare Anna Hansson.

Publicerat 2016-04-18

– Jag tror det är väldigt många som väntat på något sånt här, säger hon.

Det är avfallet som får ligga och skräpa längst - långt ner i någon glasburk någonstans. Och i bästa fall, efter några månader kastas på rätt ställe. I värsta fall åka med i grovsoporna. Ja, det handlar förstås om batterier och lampor. Men nu kommer det bli ändring på det.
Under våren kommer nämligen FNI kompletteras med en batteri- och lamplåda.
– Under torsdag kommer de första få erbjudandet, eftersom vi då ska erbjuda FNI till ett nytt område och de blir då också de första som får lådan, berättar projektledare Anna Hansson.

Området som blir först ut är den södra glesbygden, som sträcker sig från Lövhult och Ödenäs förbi Alingsås på utsidan och en bit ovanför Västra bodarna. För att göra det kortfattat.
Men de övriga områdena behöver inte vänta så länge de heller.
Tanken är att alla befintliga FNI-kunder ska få batteri- och lamplådan senast i maj. Och ingen extra kostnad kommer att tas ut.
– Jag tror det här är en sån grej som väldigt många kommer uppskatta. Ofta är det ju lite krångligt med just batterier och lampor, men vi tycker att det ska vara lätt att sortera på ett miljövänligt sätt och det här har varit en bit som saknats innan, menar Hansson.

Hon uppmanar dock alla att noga läsa den folder som medföljer.
– Till skillnad från de övriga kärlen ska lådan inte vara ute hela tiden utan den ska förvaras inne mellan hämtningarna och bara hängas ut när det behöver tömmas. Men vi har en tydlig folder med så det ska nog ingen kunna missa.