Bälinge ÅVC Illustration: Dahrén arkitekter
Bälinge ÅVC Illustration: Dahrén arkitekter

Återvinningskort

Alingsås kommun använder ett system med passerkort på återvinningscentralerna i Bälinge och Sollebrunn. Du som bor i Alingsås kommun är berättigad till ett sådant återvinningskort. I din renhållningstaxas grundavgift ingår bland annat servicen att du kan lämna ditt grovavfall (som uppstår i hemmet) till någon av kommunens bemannade återvinningscentraler.

Med Återvinningskorten (passerkorten) försäkrar vi oss om att det bara är du som bor Alingsås kommun som nyttjar den service som du redan betalt för. Besökare från övriga kommuner betalar som tidigare en inlämningsavgift.

Så här får du ditt kort

Återvinningskortet har skickats ut till samtliga villa- och fritidshusägare i Alingsås kommun. Du som inte fått ett kort hemskickat, får ditt Återvinningskort nästa gång du besöker återvinningscentralen. Säg bara till oss som jobbar i receptionen/vågstationen så kommer vi att hjälpa dig. Driftledningens reception och vågstation har öppet måndag-fredag 7-16, lunchstängt 12-13.

Se återvinningscentralernas öppettider här.

Så här använder du kortet

För att komma in på återvinningscentralen krävs det att du har med dig kortet som visar att du är behörig. Kortet får inte lånas ut eller överlåtas till annan person eller användas för avfall från verksamheter.