Bälinge ÅVC Illustration: Dahrén arkitekter
Bälinge ÅVC Illustration: Dahrén arkitekter

Återvinningskort

Alingsås kommun använder ett system med passerkort på återvinningscentralerna i Bälinge och Sollebrunn. Du som bor i Alingsås kommun är berättigad till ett sådant återvinningskort. I din renhållningstaxas grundavgift ingår bland annat servicen att du kan lämna ditt grovavfall (som uppstår i hemmet) till någon av kommunens bemannade återvinningscentraler.

Med Återvinningskorten (passerkorten) försäkrar vi oss om att det bara är du som bor Alingsås kommun som nyttjar den service som du redan betalt för. Besökare från övriga kommuner betalar som tidigare en inlämningsavgift.

Så här får du ditt kort

Så här får du ditt kort
 
Hämta ut ditt kort vid ditt första besök på Återvinningscentralen Bälinge i receptionen, öppettider vardagar 7:00 - 16:00 (lunchstängt 12:00 - 13:00) eller kontakta Kundservice på avfall [at] alingsas [dot] se eller telefon 0322-61 70 80 mellan 8:00 - 15:00 (lunchstängt 12:00 - 13:00)

Se återvinningscentralernas öppettider här.

Så här använder du kortet

För att komma in på återvinningscentralen krävs det att du har med dig kortet som visar att du är behörig. Kortet får inte lånas ut eller överlåtas till annan person eller användas för avfall från verksamheter.